imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Тръмп потвърди обещанието, което даде на Apple


Новоизбраният президент на Съединените американски щати, по време на предизборната си кампания даде обещание на Apple за предстоящи данъчни облекчения и стимули, които биха позиционирали производствената база на Apple в Щатите. Ето, че Тръмп вече може да се похвали със своя нов пост, което подсеща Тим Кук за обещанието му.

New York Times свидетелства за телефонен разговор между двете страни, от който става ясно, че едно от най-големите постижения за Тръмп би било да предприеме необходимите стъпки, които биха стимулирали изграждането на производствена база на Apple на територията на САЩ.

01_trump_apple

Изключително любопитното предложение на Тръмп не остава незабелязано от Тим Кук. Идеята е абсолютно подкрепена, единствено при условие, че подобна промяна, не би оказала негативно отражение върху производствените разходи и, разбира се, върху крайната цена на произвежданите от Apple продукти.

По всичко изглежда, че бихме могли да станем свидетели на подобна промяна, още повече, че новоизбраният президент е изявил готовност за създаването на данъчни стимули и значителни облекчения за компаниите, които „ще ги направят щастливи“.

02_trump_apple

От друга страна, срещаме и множество негативни анализи срещу идеята Apple да изнесе цялото или дори част от производството си в САЩ. Това може да се окаже един непрактичен ход, който няма да открие кой знае колко нови работни места, но определено би предизвикал затруднение на компанията от Купертино с подбора на необходимите професионални кадри.

Припомняме ви, че голяма част от технологичните компании в САЩ изнасят своето производство в Китай, което определено оказва не толкова благоприятно влияние върху производствения контрол. Това е още една предпоставка, която подкрепя любопитната промяна, като към нея не бихме пропуснали да прибавим и възможността за един по-автоматизиран процес, който ще редуцира значително броя работни места.

03_trump_apple

Темата е изключително любопитна, като играта на Тръмп може да се окаже и доста агресивна, за което ни припомня китайското правителство. Възможно е да станем свидетели и на спазването на друго обещание, всяка внесена стока от Китай в САЩ, да бъде обложена с мито, равняващо се на 45 процента от нейната стойност. Дали това са били само празни предизборни закани или скоро Apple и останалите технологични гиганти ще се сблъскат с нова, тежка действителност, предстои да разберем.

Източник: 9to5mac

iPhone X vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.