imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Интересна обява за работа от Apple и развитието на Siri


Заедно с новата версия на macOS и iOS 11 ще се запознаем и с актуализиран вариант на заложения в операционните системи интелигентен асистент Siri. Предложението може да се похвали с по-реалистичен глас, с няколко нови възможности и с вариант да опознае навиците на своя потребител, но явно плановете на Apple за развитието на умната разработка са доста по-сериозни.

Припомняме ви, че актуализираната версия на Siri може да направи връзка между всяко изречение, което изговорите, да изпълни текстова команда или пък да преведе желана дума от един език на друг. Към днешна дата страхотната новост разполага с възможност да направи превод от английски към френски, немски, италиански, испански и китайски, но за съжаление не и в обратен ред, а ние насочваме вашето внимание към една доста сериозна промяна, която на пръв поглед изглежда дори малко стряскаща.

С появата на iOS 11 и macOS High Sierra, дигиталният асистент ще може постоянно да събира информация за вас и вашите навици, съобразно всички интернет страници, които посещавате, предпочитана музика, време за лягане или пък събуждане, спортна дейност и всяко друго действие, което регистрира вашето iOS устройство. Информацията се синхронизира дори с настолната версия на Siri, но вие няма от какво да се притеснявате.

Apple твърди, че данните са криптирани и силно защитени. Благодарение на тях, Siri ще знае доста по-точно от какво имате нужда в този момент, но явно това е само началото. Компанията вече търси да наеме служители, които се отличават с опит в психологията и не само. Комуникационните и консултантските умения са задължителни, а работата на всеки кандидат по обявата ще бъде свързана с развитието на мобилната и настолната версия на интелигентния асистент.

Вероятно след няколко години всеки от нас ще може да проведе съвсем непринуден разговор със Siri, но дотогава остава още един неопределен период от време, а ние сме в очакване да се запознаем с последните промени в разработката, които ще се появят заедно с iOS 11 само след броени часове.

Източник: 9to5mac

iPhone SE Buy Back article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.