imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Нови любопитни слухове, свързани с характеристиките на iPhone 7 и 7 Plus


Въпреки, че очакваме iPhone 7 серията да се появи на пазара едва в края на 2016 година, вече започва да излиза информация относно бъдещите характеристики на устройството.

Както ви информирахме в предната ни статия по темата, през март месец се появи снимка на шасито на iPhone 7, която ни показа основната линия на дизайна на устройството. Днес разполагаме и с допълнителна информация, свързана с очакваните технически параметри.

Вече сме почти сигурни, че Apple ще премахне жака за слушалки от iPhone 7, а по непотвърдена информация, освободеното пространство ще бъде използвано за разполагане на втори говорител, което ще даде възможност на устройството да възпроизвежда стерео звук. В доклада на японския блог Макотакара се споменава, че iPhone 7 ще бъде в комплект с блутут EarPods слушалки, които ще се зареждат от самото устройство, подобно на Apple Pencil.

pods_bluetooth

От трите точки, които ще видите в долната част на корпуса, може да предположим, че той ще бъде снабден с новия Smart Connector, позволяващ употребата на смарт клавиатури, точно както при iPad Pro.

6a0120a5580826970c01b8d155590d970c-800wi

От снимката на задния корпус, виждаме и промяна в размера на рамката на камерата, по-голям обектив и сензор, които предполагат по-висока разделителна способност. В тази насока се носят слухове, че новият iPhone ще бъде снабден с двойна задна камера, които все още не са потвърдени. Някои предположения загатват, че с това оборудване ще бъде снабден единствено iPhone 7 Plus.

maxresdefault

В доклада на Макотакара се споменава и за два “мистериозни” сензора в горната част на устройството. Тяхната функция е неизвестна, но може да предположим, че е свързана с новата True Tone дисплей технология, с която разполага и 9.7-инчовият iPad Pro. Благодарение на True Tone технологията, iPad Pro автоматично регулира не само яркостта на дисплея, но и неговите цветове, съобразно околната светлина.

На последно място в доклада се казва, че размерите на новите iPhone 7 и 7 Plus ще бъдат абсолютно идентични с тези на iPhone 6S серията, от което разбираме, че Apple няма намерение да измести фокус от 4.7 и 5.5-инчовите дисплеи.

Очакваното официално пускане в продажба на новото поколение iPhone е предвидено за  септември месец, а до тогава ние ще ви информираме за всяка любопитна стъпка, свързана с неговото проектиране.

Източник: appleinsider

iPhone 8 prom article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.