imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Очакваните iPhone поколения ще разполагат с USB-C порт


През септември месец на миналата година Apple представи три поколения iPhone. Всяко от тях разполага с мощен A12 Bionic процесорен чип, безрамков дизайн, TrueDepth камера с Face ID лицево разпознаване, камера с Portrait Mode и Portrait Lighting, но има и още нещо. За разлика от флагшип моделите iPhone Xs и iPhone Xs Max, iPhone XR не може да се похвали с двойна камера, а ние се отправяме към очакваните смартфони на Apple в рамките на тази година или към поредната интересна прогноза, която този път идва директно от Macotakara.

Разликата, която позволява на поколение XR да се характеризира като „по-бюджетното“ се крие в неговия дисплей. Вместо с OLED, устройството разполага с LCD Liquid Retina екран. Резолюцията е 1792 х 828 пиксела с 326 PPI, а компанията твърди, че това е най-усъвършенстваният LCD дисплей в смартфон досега. Другите разлики между iPhone XR и останалите два нови модела се крият в рамката, която не е изработена от неръждаема стомана, а от алуминий, както и в степента на водо и прахоустойчивост, която е IP67 вместо IP68, но нека видим и основната промяна, която бихме могли да срещнем в очакваните iPhone поколения в рамките на тази година.

Според последния доклад на Macotakara, всяко от оачакваните iPhone поколения, вероятно през септември месец на тази година, ще може да се похвали с вграден USB-C порт, който разбира се ще замести стандартния през последните години Lightning. Припомняме ви, че последното iPad Pro поколение с разпънат екран и вградена TrueDepth камера вече може да се похвали с тази промяна, но нека видим за какво може да използвате високоскоростния порт:

  • Връзка с външен монитор.
  • Зареждане на второ устройство.
  • Сваляне на снимки или друг вид съдържание от дигитален фотоапарат, външна памет или диск.
  • Връзка с външна клавиатура.
  • Кабелна връзка с интернет чрез USB-C към Ethernet преходник.
  • Връзка с тонколони или микрофон.
  • Може да използвате различни USB-C хъбове за връзка с повече аксесоари едновременно.

Все още е прекалено рано да правим каквито и да било прогнози или пък смели предположения, но едно е сигурно. При всички положения, високоскоростният USB-C порт ще намери своето място поне при част от очакваните смартфони на Apple през 2019-та, а ако искате да разберете повече за любопитните промени, през които вероятно ще премине iOS 13, посетете тази връзка. Повече за представените iPhone поколения през септември месец на миналата година може да разберете, като натиснете тук, а ние ви припомняме, че винаги може да оставите своя коментар за някоя iPhone промяна, която бихте искали да видите през 2019-та като коментар в iMagazin.bg или пък в нашата Facebook страница.

Източник: 9to5mac

iPhone XR цена article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.