imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Очакваните iPhone промени през тази и следващата година


През септември на миналата година Apple представи три iPhone поколения. Всяко от тях разполага с мощен A12 Bionic процесорен чип, безрамков дизайн, TrueDepth камера с Face ID лицево разпознаване, камера с Portrait Mode и Portrait Lighting. За разлика от флагшип моделите iPhone Xs и iPhone Xs Max, iPhone XR не може да се похвали с двойна камера, което вероятно със следващото поколениие ще се промени, но нека видим и всички промени, с които биха могли да се отличават смартфоните на Apple през тази и 2020 година.

Вместо с OLED панел, подобно на iPhone Xs и Xs Max, iPhone XR разполага с LCD Liquid Retina екран. Резолюцията е 1792 х 828 пиксела с 326 PPI. Според последната прогноза на Mac Otakara, в рамките на тази година ще се запонаем с XR поколение с две нови разцветки на корпуса – зелен и лавандула, които ще заместят кораловите и сините предложения и не само. Вероятно основната камера в iPhone XR 2019 ще може да се похвали с два обектива, но нека разгледаме и интересната прогноза на Barclays:

  • Очакваните iPhone поколения през тази година няма да се отличават с кой знае колко сериозни визуални промени, дори напротив. Вероятно най-съществените изменения ще са скрити в панела на основните камери, разположен от задната страна на корпуса, а производството на устройствата ще стартира през юли или най-късно през август месец, което означава само едно. Съвсем скоро може да се запознаем и с още някоя промяна, която ще се „изпълзне“ от производствените бази, с които работи Apple.
  • Наложената 3D Touch технология ще остане в миналото, като заедно с това разработчиците от Apple ще усъвършенстват възможностите на Haptic Touch, за което свидетелства и първата бета версия на iOS 13, която се появи по време на WWDC 2019 в началото на този месец.
  • Следващото поколение iPhone XR ще се отличава с 4GB оперативна памет, спрямо прогнозираните 3GB от Ming-Chi Kuo, което твърдение изглежда правдоподобно, макар и да не сме съвсем сигурни в него.
  • Значителните iPhone промени ще стигнат до устройствата през 2020 година – 5G модул за пренос на данни, TrueDepth задна камера и Touch ID технология, която може да разпознае пръстов отпечатък, без значение върху коя част от екрана докосва потребителят – технология, за която видяхме не един или два патената на Apple, преди появата на иновативното десето поколение iPhone.
  • Слухове за iPhone SE 2 през 2020 година с почти идентичен корпус с този на iPhone 8, макар и все още прогнозата да изглежда малко съмнителна.
  • LG може да се класира като втори доставчик на OLED дисплей панели за iPhone през тази година с между 10 и 30% поръчки, докато основен ще остане Samsung.

Според повечето източници, устройствата ще разполагат с вграден USB-C порт, който ще замести стандартния през последните години Lightning. Предложенията ще се разпространяват в комплект с 18 ватово USB-C зарядно, което означва само едно. Всеки потребител ще може да достигне до по-сериозен заряд на вградената батерия за значително по-кратък период от време. За да разберете колко време отнемат различните методи за зареждане на вашия iPhone, посетете тази връзка, а ние преминаваме към следващата промяна в очакваните предложения.

Ming-Chi Kuo застава зад твърдението, че флагшип 6.5 и 5.8 инчовите OLED предложения ще разполагат с вградена 12 мегапикселова предна камера. От задната страна на корпуса ще откриете изцяло нова система от три камери, като всеки от обективите ще бъде 12 мегапикселов. При поколение XR обективите от задната страна на корпуса отново ще бъдат 12 мегапикселови, но два на брой, но има и една основна прилика. Според последния доклад на Mark Gurman от Bloomberg и приложените снимки, вградените камери както във флагшип моделите, така и в новия iPhone XR ще бъдат разположени в идентичен изпъкнал квадрат от задната лява страна на корпуса.

Според OnLeaks очакваните iPhone XI и XI Max ще се отличават с малко по-дебел корпус и изцяло обновен бутон за превключване на устройството към тих режим. Неговото място отново е от лявата страна на стоманената рамка, но технологията е съвсем различна. Изглежда, че стандартният превключвател може да остане в миналото, като на негово място ще дойде един дискретен кръгъл бутон, чрез който всеки потребител ще може да активира или деактивира тих режим само с едно натиснакене, а за да разберете повече за представените iPhone поколения през септември миналата година, посетете тази връзка.

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.