imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Скоро и Sharp ще се включи в доставката на OLED панели за iPhone 2017-та


Очакваното през септември 7-мо поколение iPhone, според всички анализатори, няма да донесе големи промени, ще запази размерите и до голяма степен дизайна на своя предшественик. Вариант Plus ще разполага с двойна камера и 3 GB оперативна памет, а цялото поколение ще се предлага със стандартни безжични слушалки, още един вграден говорител за възпроизвеждане на стерео звук, Smart connector и други малки промени, за които може да разберете повече тук.

В очакваното поколение вградената памет ще започва от 32 GB, вместо от 16 GB, както при повечето предишни модели, а технологията на дисплей панела няма да се различава от използваната до този момент. Не толкова големите промени в iPhone 7 целят неговото усъвършенстване, а коренна разлика ще донесе новата мобилна операционна система, iOS 10, която ще бъде пусната заедно с него.

Все повече анализатори прогнозират наличието на OLED екрани, но с тях ще се запознаем чак в очакваното през 2017 година поколение iPhone. Страхотната технология не представлява новост, тя е разработена преди няколко години, но със сигурност ще направи екрана на вашето устройство много по-контрастен, като всеки пиксел ще разполага със собствена диодна подсветка, вместо стандартната лампа, която осветява цялата матрица при добре познатата LCD технология.

iphone7mockupantennabandsСигурни сме, че очакваното поколение iPhone през 2017 година ще разполага с много по-добра батерия, а консумацията на енергия на всеки модул ще бъде добре оптимизирана, за да може да бъде компенсирана значително по-голямата енергия, която ще изразходва OLED технологията.

В предишните ни статии, отразяващи прогнозите за iPhone през 2017 г., ви запознахме със страхотните новости, които ще представи очакваното мобилно устройство. Всички статии може да видите тук, а за снабдяването с OLED панели, Apple възложи поръчка на Samsung и LG. За да се подсигури с необходимата наличност, компанията от Купертино ще подпише договор за доставка на OLED панели и с Sharp – компанията, която произведе голяма част от екраните на предните поколения iPhone-и.

foxconn-factory-apple-china-746x419През март месец тази година, Sharp беше придобита от тайванската компания Foxconn, които планират инвестиция от над 200 милиарда йени за разработването на технология за производство на OLED панели. В рамките на една година реномираната компания Sharp ще бъде в състояние да произвежда OLED екрани, с които ще бъдат снабдени и част от очакваните през 2017 година iPhone-и.

Повече за останалите производители на OLED панели, с които компанията от Купертино вече е сключила договор за доставка, може да научите, като натиснете тук.

Източник: nikkei

beats promo

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.