imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Как да оптимизирате вашето iOS приложение Google Maps


Вероятно вече знаете, че всяко едно приложение във вашето iOS устройство, като iPhone или iPad, събира така наречените кеш данни. В повечето случаи, размерът им достига до няколкостотин мегабайта обем, който не само заема от основната памет на вашето устройството, но и неговото разчитане затруднява функциите на приложението.

Голяма част от разработените за iOS приложения не разполагат със собствена функция за изчистване на кешираните данни. Единственият вариант да извършите оптимизацията, е като премахнете, а след това инсталирате отново приложението през App Store, което може да си припомните, като посетите следната връзка.

Google-Maps-For-iOS-Install

За разлика от повечето си колеги, създателите на изключително популярното приложение Google Maps са разработили една удобна функция, благодарение на която всеки потребители може по много бърз и лесен начин да изчисти цялата кеширана от приложението информация.

За да оптимизирате вашето приложение, както и да освободите определено пространство от вградената памет на вашето устройство, просто стартирайте Google Maps, а след отворете основното меню, което може да намерите в горния ляв ъгъл на екрана, както е показано на снимката:

clear-google-maps-app-cache-data-1-450x800

При положение, че горното условие е изпълнено, в отвореното меню докоснете върху “Settings” за да достъпите до основните настройки на приложението, а след това навигирайте до “About, terms & privacy”.

Обърнете внимание на отворения списък с настройки – в долната част на екрана ще видите бутон с надпис “Clear application data”, просто докоснете върху него, а след това потвърдете изчистването на всичката кеширана информация, като кликнете върху “OK”.

clear-google-maps-app-cache-data-4-450x800

Това е всички, вече вашето приложение определено ще функционира значително по-бързо, а при положение, че го използвате често, изтритата кеширана информация вероятно ще освободи дори над един гигабайт пространство от паметта на вашето iOS устройство.

Процедурата може да бъде извършвана по всяко време, но е хубаво да знаете, че информацията от всяка отворена от вас карта, която може да бъде заредена отново и когато устройството не е свързано с интернет, се съхранява в кеша на вашето приложение.

Източник: osxdaily

MBPro promo article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.