imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Как да оптимизирате батерията на вашето iOS устройство


При положение, че вашето iPhone или iPad устройство не е последно поколение, а батерията, с която разполага, изразходва сравнително бързо своя капацитет, настоящата статия ще ви представи няколко процедури, които биха поправили това неудобство.

Вероятно настоящите съвети ще подобрят издържливостта на вградената във вашето устройство батерия, но въпреки това не трябва да пренебрегвате факта, че е абсолютно допустимо и тя да се нуждае от физическа подмяна.

На първо място ще ви припомним една стандартна процедура, с която ще извършите така нареченото калибриране на вградената батерия. Изчакайте пълното изтощаване точно до момента, когато вашето устройство ще се изключи автоматично, а след това просто го свържете с електрическата мрежа.

accu

Веднага, след като батерията поеме необходим заряд, устройството ще се стартира автоматично, а вие трябва да го изключите отново по стандартен начин и да изчакате до пълното зареждане на батерията. При положение, че горното условие е изпълнено, стартирайте по стандартен начин устройството, а точно когато операционната система зареди, просто изключете връзката с електрическата мрежа.

Вече вградената батерия е калибрирана с устройството, а сега идва време да обърнем внимание и на няколко настройки, които вероятно ще са абсолютно необходими, още повече, ако сте обновили версията на мобилната операционна система iOS.

HT4211-ios7-settings_bg_refresh-001-en

Голяма част от актуализациите на iOS предлагат поправки и някои новости, а част от тях, разбира се, изразходват и допълнителен ресурс от вградената във вашето устройство батерия. Всяка една от тях би могла да бъде ограничена, като първата функция, на която ще обърнем внимание, е наречена Background App Refresh.

Изглежда много удобен вариант вашите приложения да обновяват своето съдържание дори в режим на покой на устройството, но това, разбира се, изразходва не малка част от батерията, а точно за това препоръчваме и нейното деактивиране. Отворете вашите системни настройки, а след като достъпите до General, просто изключете функцията по стандартен начин.

iOS-7-Settings-Reduce-Motion-003-e1382727402493

Разбира се, бихте могли да спестите част от изразходваната енергия и в режим на работа на устройството, като ограничите използването на визуални ефекти. Отново отворете вашите системни настройки, а след като преминете през General и Accessibility, потърсете функцията Reduce Motion, която просто трябва да активирате по стандартен начин.

При положение, че горното условие е изпълнено, вашето устройство не само ще изразходва по-малък ресурс от батерията, но и ще функционира видимо по-бързо, а вече идва време и на последната стъпка, която трябва да предприемете.

Следете и вашите комуникационни модули, като този за безжична интернет връзка и, разбира се, блутут трансфер на данни. При положение, че не се нуждаете от тях, просто ги изключете по стандартен начин.

Това е всичко, сигурни сме, че вашето устройство ще изразходва значително по-малък ресурс от вградената батерия, а при положение, че сте актуализирали версията на iOS, препоръчваме да оставите устройството в свързан с електрическата мрежа режим поне за 6 часа, време, през което новата версия на iOS ще индексира цялото съдържание във фонов режим.

С най-новата, 10-та актуализация на iOS, може да се запознаете, като посетите следната връзка, а с iPhone 7, като натиснете тук.

iPhone 8 vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.