imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Полезни съвети как да оптимизирате macOS Sierra


Само преди броени часове ви запознахме с изключително лесната и бърза инсталация на новата компютърна операционна система macOS Sierra, а днес ще ви представим и няколко лесни за изпълнение и същевременно с това доста ценни съвета, които определено биха оптимизирали вашето Mac устройство.

Вероятно вече сте преминали на macOS Sierra, а при положение, че вашето Mac устройство работи по-бавно с новата операционна система, това не трябва да ви притеснява. За да оптимизирате macOS Sierra, ще трябва да предприемете няколко, макар и отнемащи известно време, лесни за изпълнение стъпки.

macos-sierra-siri-screenshot

Хубаво е да знаете, че веднага след извършване на актуализацията, новата операционна система ще индексира вашето съдържание като снимки, документи и други във фонов режим. Разбира се, при положение, че разполагате с голям обем от данни, процесът може да отнеме не малко време, през което вашето устройство ще работи по-бавно.

Индексирането е изключително важно за правилната работа на приложенията Spotlight и Siri, а вие просто трябва да оставите вашето Mac устройство включено, дори когато не се нуждаете от него. Веднага след като процесът приключи, ще усетите огромна разлика в начина на работа на новата операционна система.

Ето, че идва ред и на една съвсем лесна настройка, която със сигурност ще облекчи вашето устройство. Вероятно вече сте забелязали страхотните визуални ефекти, които, разбира се, отнемат не малка част от хардуерните ресурси на вашето Mac устройство.

macos-sierra-reduce-motion

За да ограничите по-тежките визуални ефекти, отворете вашите системни настройки, а след като преминете през Accessibility, кликнете върху Display, където просто трябва да маркирате Reduce Transparency и Reduce Motion. Сигурни сме, че тази бърза настройка ще ускори работата на вашето Mac устройство.

Дойде време да отправите поглед и към десктопа на вашето устройство. Вероятно той е изчистен и подреден, но при положение, че това не е така, ще трябва да му обърнете малко внимание. Всяко едно приложение, документ, снимка или каквато и да е икона, която се намира на работната площ, забавя работата на вашето устройство.

За да се справите с това неудобство, не е нужно веднага да отделите време за сортиране и триене на неправилно разположеното съдържание. Създайте нова папка, която може да бъде поставена отново на работната площ, а след това просто прехвърлете цялото съдържание в нея и сте готови.

При положение, че вашето устройство все още работи сравнително бавно, просто отворете фабрично заложеното приложение Activity Monitor и се запознайте с всички стартирани процеси, както и с процесорното време, което изразходва всеки един от тях.

Screen Shot 2016-10-05 at 9.32.01 AM

При положение, че срещнете стартирани процеси като mdworker и mds_stores, които изразходват значителна част процесорно време, не се притеснявайте. Точно те индексират вашето съдържание, а вероятно то не е никак малко. Най-добре оставете вашето Mac устройство включено, след като си легнете, а на сутринта вече няма да има и следа от затормозяващите функции.

Разбира се, съществува вероятност и част от приложенията, с които разполага вашето устройство, също да изразходват не малко процесорно време, а с тази неприятност може да се справите, като обновите тежките app-ове с тяхната най-нова, налична версия.

Това е всичко, вероятно вече вашето Mac устройство, задвижвано от macOS Sierra, работи доста по-бързо и определено може да се насладите на всички страхотни новости, които предлага компютърната операционна система.

Повече за macOS Sierra може да разберете, като посетите следната връзка, а как да оптимизирате вашето iOS устройство, като натиснете тук.

iPhone X vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.