messages-imagazin-bg-head

Как да оптимизирате вашето iOS приложение Messages

#Съвети
2016. 08. 21.

Традиционната функция, благодарение на която разполагате с възможност да добавите заглавно изображение към всеки записан контакт във вашето iOS устройство, намира приложение и във фабрично заложеното iOS приложение Messages.

Фабрично заложеното приложение за изпращане както на кратки текстови съобщения, така и на безплатните iMessage, вероятно е неразделна част от вашето ежедневие. При положение, че желаете да оптимизирате неговата работа, а заедно с това и да му придадете един по-опростен изглед, бихме препоръчали една изключително бърза и лесна настройка.

messages-optim-imagazin-bg

Всеки път, когато стартирате вашето приложение, виждате един вероятно голям списък с получени съобщения и действащи кореспонденции. От лявата страна на всеки един елемент, част от списъка се визуализира и асоциира към контакта на подателя, към снимка или виждате едно празно прозорче, което е предназначено за снимката на контакта, при положение, че все още няма асоциирано към него изображение.

Разбира се, тази функция може да бъде отстранена, като преди всичко изключите вашето приложение Messages по стандартен начин. При положение, че предната стъпка е изпълнена, сега просто отворете вашите системни настройки, като докоснете върху иконата с надпис “Settings”, а след това навигирайте до “Messages”.

ios-messages-app-opt

В отворения прозорец може да се запознаете с всички възможни настройки, свързани с вашето iOS приложение Messages, а за да премахнете асоциираната към всеки един контакт снимка в списъка с вашите съобщения, просто потърсете функцията “Show Contact Photos” и я деактивирайте по стандартен начин, точно както е показано в горното изображение.

Това е всичко, вече може да заредите отново вашето iOS приложение Messages и да се насладите на един много семпъл изглед. Вече вашето приложение няма да изразходва допълнителен процесорен ресурс, за да зареди всяко едно асоциирано към даден контакт изображение, с което неговата работа е доста по-оптимизирана, а при положение, че разполагате с голям архив от съобщения, той ще бъде зареден мигновено.

Очакваната мобилна операционна система iOS 10, която ще дебютира през септември, ще ви предложи едно изцяло обновено приложение Messages, с което може да се запознаете, като посетите следната връзка.

Добави коментар