imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Оптимизирайте вашето Safari приложение през macOS


Всеки един потребител на macOS устройство разполага с удоволствието да се възползва от изключително бърза работа на фабрично заложеното приложение Safari, като в настоящата статия ще ви покажем какви стъпки трябва да предприемете, за да се погрижите за безпроблемната работа на браузъра.

Вероятно вече сте запознати с част от многобройните разширения и допълнения, които може да добавите към вашето фабрично заложено приложение, но едва ли сте обърнали внимание, че след като обновите Safari по стандартен начин, част от тях не функционират правилно. Това не трябва да ви притеснява по никакъв начин, просто версията на разширението или допълнението все още не отговаря на последната актуализация на браузъра.

uninstall-safari-extensions-mac

При положение, че забелязвате подобен проблем, единственото нещо, което трябва да предприемете, изисква премахване на неактуалното разширение или допълнение. Разбира се, подобна процедура може да приложена и върху допълнение, от което вече не се нуждаете и с което ще оптимизирате работата на Safari.

За да премахнете проблемно или ненужно разширение, преди всичко трябва да стартирате вашето приложение през основното меню, да кликнете върху Safari и вероятно вече се досещате, че ще бъде необходимо да достъпите до Preferences. При положение, че предната стъпка е изпълнена, изберете раздел Extensions, разширението, което желаете да премахнете, кликнете върху Uninstall и потвърдете операцията.

remove-safari-extensions-mac

Съществува вероятност проблемното разширение да забави работата на вашето фабрично заложено приложение до степен, която няма да ви позволи да изпълните горната операция. В това няма нищо страшно, просто ще трябва да обърнете внимание на един алтернативен метод, благодарение на който отново ще премахнете източника на забавяне.

manually-delete-safari-extensions-mac

Преди всичко трябва да затворите вашето приложение, да кликнете с десен бутон върху неговата икона и да изберете Quit, след което отворете Finder, като, за да стигнете до функцията Go to Folder, използвайте клавишната комбинация от Command+Shift+G. Почти сте готови, в отворения прозорец обърнете внимание на единственото поле за въвеждане на текст, като в него ще трябва да поставите следната връзка:

Screen Shot 2016-11-12 at 12.27.22 PM

Кликнете върху бутон Go, като зареденото съдържание ще ви запознае с всички нефабрични разширения, с които разполага Safari. Просто трябва да премахнете проблемното по стандартен начин и сте готови. Вече може да стартирате приложението и да продължите да се наслаждавате на неговата безпроблемна и бърза работа, а за да премахнете ненужно или проблемно допълнение, повторете същите стъпки, но в полето Go to Folder въведете следната връзка:

Screen Shot 2016-11-12 at 12.27.42 PM

При положение, че вашата операционна система разполага с няколко потребителски профила, а вие желаете да приложите промяната върху всеки един от тях, просто въведете глобална структура на връзката, която би изглеждала по абсолютно идентичен начин на горните, но от нея трябва да премахнете първия символ.

Хубаво е да знаете, че вашата macOS или OS X операционна система разполага с фабрично заложено приложение Safari, което не се нуждае от добавянето на нефабрични разширения или допълнения, като ние ви съветваме да не добавяте такива, освен в случаите, когато вашата работа изисква подобна промяна.

macOS Sierra донесе няколко значителни промени в приложението Safari, като с всяка една от тях може да се запознаете, като посетите следната връзка.

MBP vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.