imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

OS X El Capitan загатна за два нови Apple продукта


Въпреки, че няма особено много нови потребителски функционалности, в новата OS X 10.11 El Capitan се крият знаци, че Apple ще представи скоро два нови хардуерни продукта – нова 4К версия на 21.5-инчовия iMac и Bluetooth дистанционно.

Както вече сме писали, специалистите успяват по софтуерния код, вграден в новите операционни системи, да разкрият какви бъдещи хардуерни устройства можем да очакваме. Новата бета версия на OS X El Capitan загатва, че от Apple могат да пуснат на пазара 21.5-инчов iMac с резолюция от 4096 х 2304. Това не би било особено изненадващо, като се има предвид, че настоящата версия на 21.5-инчовия iMac няма Retina дисплей. По-големият и по-скъп iMac (27 инча) е с 5К дисплей, така че е логично и версията с по-малък дисплей на настолния компютър на Apple да получи 4К резолюция.

retinaОсвен това, в кода на OS X El Capitan е загатнато за новия графичен чип Intel Iris Pro 6200. Този нов Broadwell графичен процесор, който се появи по-рано този месец, изглежда като възможна алтернатива за новия 4К iMac.

chipsДруго направление, в което вероятно работят от Apple, е направата на ново Bluetooth дистанционно управление. Според 9to5Mac, това ново устройство ще бъде оборудвано с Bluetooth безжичен чип и ще може да се свързва с другите уреди чрез инфраред сензор. Освен това, дистанционното ще има Мulti-touch тракпад, който ще поддържа скролване по инерция. Съществува и някаква вероятност за интегриране на Force Touch функцията. Новото дистанционно ще поддържа аудио, но все още не е ясно дали става въпрос за това, че ще работи със Siri или че ще може да възпроизвежда музика.

screenshot-2015-06-25-10-11-10Едно Bluetooth дистанционно управление с инфраред поддръжка и Мulti-touch тракпад би било изцяло нов продукт за Apple. Дали неговата евентуална поява през есента няма да е свързана с дългоочакваното изцяло обновено Apple TV, което така и не дебютира на WWDC 2015?

Източник: 9to5Mac

iPaD June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.