imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Оптимизирайте приложението Mail в OS X


Всеки потребител на преносим или настолен компютър Apple с десктоп операционната система OS X вероятно е запознат с удобното приложение Mail, благодарение на което съществува възможност за преглеждане на всички ваши имейл акаунти от едно място.

При създаване на няколко имейл акаунта, за да може във всеки един момент да разполагате с достъп до вашите нови писма, пристигнали от всички въведени сървъри, трябва да сте маркирали категорията “Inbox”, където се визуализират всички, както прочетени, така и непрочетени съобщения. Точно тук, при наличието на голям брой писма, което се случва доста често, особено при зададени повече от два акаунта, съществува възможност вашето устройство да се забави с тяхното зареждане.

Функцията, с която ще ви запознаем днес, предлага един по-лесен и бърз достъп до вашите непрочетени писма, без да се налага ненужното зареждане на цялото съдържание от вашите акаунти, а заедно с това вие ще бъдете сигурни, че не сте пропуснали нито едно ново писмо.

За да създадете нова категория, просто отворете приложението Mail от падащото меню в горната лента на екрана, изберете “Mailbox”, след което навигирайте до “New Smart Mailbox”, както е показано на снимката:

Screen Shot 2016-07-01 at 15.38.22

Вече със сигурност виждате отворен прозорец, който ви предоставя възможност за създаване на нова категория или така наречената пощенска кутия, която съвсем спокойно може да наречете “Непрочетени”, като изпишете заглавието в полето “Smart Mailbox Name:”. Един ред под заглавието ще видите падащо меню с текст по подразбиране “Any recipient”, която трябва да промените на “Message is unread”.

Screen Shot 2016-07-01 at 15.39.58

Това е всичко, сега натиснете върху бутон “OK” и вашата пощенска кутия, която съдържа всички непрочетени писма, ще се появи в долната дясна част на приложението, точно под заглавието “Smart Mailboxes”.

Привидно не толкова сериозна, функцията е изключително удобна, като всеки потребител на приложението Mail ще може да се наслади на още по-бърза и приятна работа.

Световната конференция на разработчиците WWDC 2016 ни запозна с новата компютърна операционна система, която ще дебютира с името macOS, версия Sierra. Очакваната операционна система ще предложи изключителни новости, като една от тях ще бъде появата на Siri и на вашия преносим или настолен компютър. Повече за Sierra може да разберете, като натиснете тук.

Източник: osxdaily

MBP vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.