imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Последната впечатляваща концепция за iPhone 2017-та


Повечето слухове около предстоящия iPhone 7 разкриват, че той няма да се отличава значително нито по размер, нито по дизайн от сегашната 6-та серия, за което може да си припомните повече тук. Както вече споменахме в предната ни статия по темата, вероятно ще срещнем основна промяна, както в дизайна, така и в характеристиките при iPhone поколението, което ще дебютира през 2017 година, с който модел компанията от Купертино ще чества и навършването на 10 години от появата на първия iPhone.

Въпреки, че в предната ни статия, свързана с очакваното мобилно устройство, ви представихме любопитната концепция за изцяло стъклен iPhone, оборудван с AMOLED дисплей, все още има много време, докато се сдобием с достоверна информация, но за сметка на това днес ще ви запознаем и с друга интересна концепция.

c603ec30141379.5615300851b97

Известният епълски блогър – Джон Грубер, е вдъхновен от очакваното устройство. Неговото мнение е, че iPhone трябва да бъде част от бъдещето, а основната промяна ще може да открием в екрана, който вероятно ще обхваща цялата предна част от корпуса, а във всеки един край ще бъде извит, с което ще бъде елиминирана страничната рамка. В така наречения Edge to Edge дисплей ще бъдат вградени всички сензори, предната камера, добре познатият Touch ID, дори и “Home” бутона, който вече няма да бъде физически, както при всички устройства до момента.

Може да бъдем сигурни, че подобна промяна ще настъпи, понеже, както споменахме в предната ни статия, компанията от Купертино вече е подписала договор със Samsung за доставка на част от OLED панелите, които ще бъдат необходими за очакваното през септември месец на 2017 година устройство. Въпреки това доказателство, концепцията на Грубер ни кара да се замислим за функционалността на устройството, при положение, че екранът е разпънат от край до край и по височина.

c38b7c30141379.56153008544cf

Съществуват критични мнения, които отричат твърдението, че екранът ще обхваща корпуса от край до край по вертикалата, като се обосновават, че това би било нефункционално. Въпреки различните мнения, ние сме сигурни, че ако Apple въведе подобна иновация, тя ще бъде проектирана, така че да ни предложи много по-голямо удоволствие от употребата на устройството, спрямо познатите ни технологии.

Разбира се, тази промяна вероятно ще дойде и с изцяло стъклена задна част на устройството, подобно на iPhone 4-то поколение, за което може да разберете повече тук. Съществуват и слухове, свързани с наличието на по-бърз процесор A11, NAND флаш памет, както и функция за разпознаване на лица, дори и сензор за ирис. Прилежащите аксесоари в комплекта, като зарядното устройство и слушалките, ще бъдат стандартно оборудвани с безжична технология.

4359de30141379.562794c8a9b67

Заедно със значителните промени, които разработва компанията, очакваното поколение през 2017 година вероятно ще дебютира и с ново име. Все по-често попадаме на твърдения, че Apple ще премахне изцяло “s” модела, а ако това се случи, през септември месец на 2017 година ще станем свидетели на появата на iPhone 8-мо поколение.

До тогава има още много време, а ние сме сигурни, че след като дебютира iPhone 7 през септември месец тази година, темата около следващото, вероятно 8-мо поколение, ще бъде силно засегната и със сигурност ще имаме възможност да се докоснем до някой неофициално изтекъл проект, който да ни даде по-достоверна информация.

Източник: macrumors

iPhone SE prom article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.