imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

По-малките промени в очакваната операционна система iOS 10


Световната конференция на разработчиците WWDC 2016 стартира преди два дни с представянето на iOS 10 и новата компютърна операционна система macOS Sierra, но за съжаление не остана достатъчно време да се обърне внимание и на по-малките промени.

Само преди няколко месеца споменахме за вероятна възможност всеки потребител да персонализира началния екран на своето iOS устройство, а днес вече знаем, че предположението се оказа абсолютно точно и новата мобилна операционна система ще ви позволи да премахнете иконите на следните фабрично заложените приложения:

Calendar, Compass, Contacts, FaceTime, Find My Friends, Home, iBooks, iCloud, Drive, iTunes Store, Mail, Maps, Music, News, Notes, Podcasts, Reminders, Stocks, Tips, Videos, Voice Memos, Watch app и Weather.

iOS-10-delete-stock-apps

Изброените приложения са отделени от операционната система, всеки потребител ще има възможност да ги инсталира абсолютно безплатно от App Store, а разработчиците на компанията от Купертино ще могат да актуализират всяко приложение индивидуално без да се налага пускане на актуализация на операционната система, както е било винаги досега. Ако имате Apple Watch, който е свързан с вашия iPhone, всяко индивидуализиране на началния екран ще се отрази и на двете устройства.

Wake-Alarm-iOS-10

Акцентираме и върху още една удобна новост в приложението Clock. Забелязваме, че е добавен раздел наречен Bedtime, който изпълнява функциите на Wake Alarm в много по-разширен вариант. Освен да ви буди всеки ден по едно и също време, функцията може да ви напомня, че е време за лягане, да следи продължителността и предостави подробен анализ на съня.

Ето и видеото за iOS 10, което Apple ни показа.

Бета версия на мобилната операционна система iOS 10 вече е достъпна за разработчиците, а юли месец ще може всеки от нас да се запознае с приложението благодарение на публичната тестова версия. С официалната версия на iOS 10 ще се запознаем септември месец, когато тя ще дебютира заедно със 7-мо поколение iPhone.

Източник: macrumors

iCare article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.