imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Днес е официалното откриване на Световната конференция на разработчиците WWDC 2016


Потребители, приятели и разработчици от всички точки на света с нетърпение очакваха днешната дата, точно на която след броени часове ще стартира официално Световната конференция на разработчиците WWDC 2016.

Церемонията по откриването ще се състои в Bill Graham Civic Auditorium в Сан Франциско, Калифорния с начален час 10:00 PDT или 20:00 ч. наше време, където ще протече и първият ден от ежегодната конференция. Сградата, която може да видите на заглавната снимка, вече е декорирана с голямо лого, разположено точно над централния вход, а районът е обсипан с банери, отразяващи предстоящото събитие.

WWDC-16-diszites-2
Moscone West Convention Center в Сан Франциско, Калифорния

В нея ще се състои само официалното откриване на събитието, а останалата част от конференцията, която ще продължи до 17 юни, ще бъде проведена в Moscone West Convention Center, отново в Сан Франциско, Калифорния, където се проведе и през последните 10 години. Сградата е изключително подходяща за разполагане на рекламни материали, а огромните видео панели, които са прикрепени към фасадата, вече визуализират съкращението “WWDC”, последвано от логото на Apple.

WWDC-16-diszites-4
Moscone West Convention Center в Сан Франциско, Калифорния

Всички присъстващи разработчици са заплатили по 1599 долара за билет, който ще им даде възможност да се срещнат с над хиляда инженера, представляващи компанията, както и да присъстват на организираните от тях практически демонстрации. Измежду всички присъстващи, както винаги, са отделени и 350 покани за свързани с компанията организации, а тази година Apple обръща внимание и на разработчиците с финансови ограничения, като предоставя 125 стипендии, за което може да си припомните тук.

WWDC-16-diszites-5
Тематично изобразяване на логото върху видео панел разположен на фасадата на Moscone West Convention Center в Сан Франциско

Тазгодишната конференция се очаква да бъде изключително интересна не само за разработчиците, но и за всички потребители и фенове на Apple, като компанията от Купертино акцентира върху няколко събития.

Съобразно обявената програма, след броени часове трябва да разберем повече подробности за новата компютърна операционна система, за която до момента знаем, че вероятно ще бъде преименувана на macOS, а с нея вероятно ще дебютира и компютърен вариант на виртуалния асистент Siri, за което може да си припомните повече тук.

WWDC-16-diszites-3
Moscone West Convention Center в Сан Франциско, Калифорния

Мобилните устройства също няма да останат на заден план. Разработчиците ще се запознаят с очакваната мобилна операционна система iOS 10, за която се предполага, че ще доведе изключителни новости, като част от тях са свързани с разширени възможности при заключен екран, затъмнен режим на операционната система, персонализиран контролен център с икони и, не на последно място, нов приложно-програмен интерфейс (API) за Siri. Благодарение на него, разработчиците на нефабрични приложения ще могат да интегрират желани функции в Siri, с което възможностите на виртуалния асистент ще се увеличат многократно.

Screen Shot 2016-06-13 at 4.04.22
На този едрес в 22:00 часа наше време ще може да видите церемонията по откриването на WWDC 2016 на живо. http://www.apple.com/apple-events/june-2016/

Традиционно Apple предоставя възможност да наблюдавате събитието на живо от всяка точка на света през официалната интернет страница на компанията,  като натиснете тук, а ние с интерес ще следим и отразяваме всяка любопитна новина до 17.06 включително, когато Световната конференция на разработчиците ще бъде закрита официално.

iPhone Xs pre-order article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.