imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Отново няколко полезни съвета за вашия iPhone през лятото


Вече сме в разгара на горещите летни месеци, като промяната в сезоните ни подсеща и за няколко доста полезни препоръки. Високите температури оказват отражение върху работата на вашия iPhone, а вероятно част от вас вече са се запознали с императивното съобщение на операционната система, гласящо да охладите устройството си, преди да можете да го ползеате отново.

Припомняме ви, че работната температура на всяко iOS устройство е между -20º и 45º C. При положение, че излезете от позволените рамки, не само ще видите горното известие, но и излагате вградената батерия на опасност от повреда. Тя няма да настъпи моментално, но все пак не трябва да забравяте, че това ваше действие може да скъси нейния живот, а вие със сигурност не искате това.

01_Your_iPhones_sweating

До тази температурна граница може да стигнете изключително лесно. Оставяте своя iPhone под пряка слънчева светлина за около половин час (което не е препоръчително) и неприятната забрана за използване ще се появи на екрана на устройството, но преди това ще има известно забавяне. Високата температура оказва влияние и върху скоростта на вашия iPhone. Всеки вграден компонент отделя топлинна енергия, но главната причина за забавянето се крие в мощния процесор.

За да оптимизирате работата на своя iPhone по време на горещите летни месец, отправете поглед към всички фоново стартирани приложения, които, въпреки че не използвате в този момент, изразходват никак не малка част от ресурсите на вградения процесор. Изключете ги, както и вашите Bluetooth и Wi-Fi модули. Вече сте направили всичко необходимо, но при положение, че срещнете неприятното известие – вероятно температурата на устройството е преминала позволените 45º C.

Единственото нещо, което може да направите в този случай е да поставите устройството по възможност на по-хладно място или поне на сянка, както и да свалите предпазния калъф, стига да ползвате подобен аксесоар. С тази стъпка ще катализирате процеса по охлаждане на компонентите през корпуса, а за да разберете повече за очакваните iPhone поколения през септември, посетете тази връзка.

iPhone Xs вноски article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.