imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Отново няколко полезни съвета за вашия iPhone през лятото


Вече сме в разгара на горещите летни месеци, като промяната в сезоните ни подсеща и за няколко доста полезни препоръки. Високите температури оказват отражение върху работата на вашия iPhone, а вероятно част от вас вече са се запознали с императивното съобщение на операционната система, гласящо да охладите устройството си, преди да можете да го ползеате отново.

Припомняме ви, че работната температура на всяко iOS устройство е между -20º и 45º C. При положение, че излезете от позволените рамки, не само ще видите горното известие, но и излагате вградената батерия на опасност от повреда. Тя няма да настъпи моментално, но все пак не трябва да забравяте, че това ваше действие може да скъси нейния живот, а вие със сигурност не искате това.

01_Your_iPhones_sweating

До тази температурна граница може да стигнете изключително лесно. Оставяте своя iPhone под пряка слънчева светлина за около половин час (което не е препоръчително) и неприятната забрана за използване ще се появи на екрана на устройството, но преди това ще има известно забавяне. Високата температура оказва влияние и върху скоростта на вашия iPhone. Всеки вграден компонент отделя топлинна енергия, но главната причина за забавянето се крие в мощния процесор.

За да оптимизирате работата на своя iPhone по време на горещите летни месец, отправете поглед към всички фоново стартирани приложения, които, въпреки че не използвате в този момент, изразходват никак не малка част от ресурсите на вградения процесор. Изключете ги, както и вашите Bluetooth и Wi-Fi модули. Вече сте направили всичко необходимо, но при положение, че срещнете неприятното известие – вероятно температурата на устройството е преминала позволените 45º C.

Единственото нещо, което може да направите в този случай е да поставите устройството по възможност на по-хладно място или поне на сянка, както и да свалите предпазния калъф, стига да ползвате подобен аксесоар. С тази стъпка ще катализирате процеса по охлаждане на компонентите през корпуса, а за да разберете повече за очакваните iPhone поколения през септември, посетете тази връзка.

iPhone Xs pre-order article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.