imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Отправяне на текстова команда към Siri през iOS 12


Ако върнем лентата назад към есента на 2011 година, заедно с появата на iPhone 4S се запознахме и с петата версия на мобилната операционна система iOS, с която Apple постави началото на своя интелигентен асистент Siri. През първата и дори втората година от съществуването си, често се налагаше да повтаряме една и съща команда на разработката по няколко пъти, докато разбере какво искаме да кажем, но това вече е просто едно далечно минало.

Към днешна дата, както мобилната, така и настолната версия на Siri са в състояние да изпълнят вашите команди по доста точен и бърз начин и не само. Вече не е нужно да повтаряте или да се опитвате да изговаряте думите по по-правилен начин, за да бъдете разбрани. За да се запознаете с всички подобрения, през които премина Siri през годините, посетите тази връзка, а ние ще ви покажем как да се възползвате от полезната Type to Siri възможност.

За да отправите текстова команда към интелигентния асистент, примерно в момент, когато не е особено удобно да разговаряте, преди всичко трябва да разполагате с последната версия на мобилната операционна система или поне с iOS 11 и да сте активирали Siri по стандартен начин през системните настройки. След това отворете General, докоснете върху Accessibility и потърсете Siri. Остава само да активирате Type to Siri и може да се възползвате от новата възможност, но има и няколко особености.

Не трябва да забравяте, че текстовите команди са абсолютно идентични със стандартните гласови. Разполагате с възможност да поискате от Siri не само да ви даде малко повече информация съобразно ваше търсене, но и да свърши някоя задача вместо вас – примерно да включи вградения Wi-Fi модул или пък да ви напомни, че в 14:00 имате среща. Ако междувременно ви е по-удобно да отправите гласова команда, потърсете малката икона с микрофон, която е разположена в долната лява част на екрана до бутона за празно място, докоснете върху нея, кажете вашата гласова команда по стандартен начин и сте готови.

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.