imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Отражението на CarPlay и Android Auto според Strategy Analytics


Ако все още не знаете какво представлява CarPlay, при всички положения, след като се запознаете с полезната система, ще поискате тя да намери място и във вашия автомобил. Благодарение на заложената iOS връзка, всеки от вас може да свърже своя iPhone със съвместима автомобилна инфотеймънт система, а ние ще ви покажем каква част от потребителите се доверява на полезната възможност според последното проучване на Strategy Analytics.

CarPlay ви позволява не само да проведете разговор през вашия iPhone докато шофирате, но и да стигнете до част от възможностите на устройството по доста лесен начин. Всичко става през чувствителния на допир екран на автомобилната инфотеймънт система. Позволените за употреба iOS приложения ще се визуализират на него, а вие може да стартирате някое любимо парче или заложеното приложение Maps. За целта, просто докоснете върху чувствителния на допир екран на автомобилната система или използвайте свързаните с нея бутони, но нека видим и интересното проучване на Strategy Analytics.

Според последния доклад на анализаторите, около 34% от всички iPhone потребители, които разполагат и със съвместима с CarPlay автомобилна инфотеймънт система използват връзката, за да се насладят на своята колекция от музикални предложения, спрямо 27% при потребителите на конкурентната Android Auto услуга. Заложеното приложение Maps се използва от 32% от всички CarPlay потребители, докато от възможностите на Google Maps се възползват около 33% от потребителите на Android Auto.

По отношение на възможността за гласово управление на свързаните устройства и двете групи потребители се доверяват изключително често на своите асистенти – при CarPlay на ваше разположение е Siri, но нека видим и последните цифри, за които се споменава в интересното проучване на Strategy Analytics. Около 85% от всички, както CarPlay, така и Android Auto потребители са изключително доволни от своята връзка, докато над 90% от тях вероятно биха препоръчали възможностите на която и да е от двете връзки на трети лица.

За да разберете дали вашата автомобилна инфотеймънт система е съвместима с CarPlay, посетете тази връзка.

Източник: MacRumors

Serdika Bday article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.