imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Появата на Drag & Drop в iPhone с iOS 11


Голяма част от любопитните промени в iOS 11 ще облагодетелстват вашия iPad. Само след няколко месеца операционната система ще направи възможностите на таблета съизмерими с тези на един стабилен компютър, за което може да разберете, като посетите тази връзка, но явно сме допуснали една малка грешка. По всичко изглежда, че Drag & Drop ще намери място и във вашия iPhone.

Припомняме ви, че горната възможност позволява на всеки потребител да премести снимка, текст, видео, връзка и всякакъв друг вид съдържание от едно приложение в друго или просто да го подреди по доста лесен начин. Просто докосвате и задържате върху него и го поставяте точно там, където желаете, което игнорира стандартните стъпки на копиране и поставяне.

 

Въпреки по-малките размери на своя екран, съпоставени с което и да е iPad поколение, изключително полезната възможност вероятно ще намери своето място и във вашия iPhone. Steven Troughton-Smith вече е известен с това, че пръв откри появата на приложението Files в App Store и то броени часове преди Apple да даде ход на WWDC в началото на миналата седмица, но находчивият разработчик може да се похвали и с още едно откритие – възможност за активиране на Drag & Drop за iPhone в първата бета версия на iOS 11.

Screen Shot 2017-06-13 at 1.54.04 PM

По всичко изглежда, че Apple вече тества полезната промяна с iPhone, а ние се надяваме, че скоро ще разполагаме с възможност да подредим примерно нашите снимки в някоя галерия, след като поставим пръст върху малкото изображение и го поставим на друга позиция и не само. Според източникът всеки от нас ще може да премести съдържание от едно приложение в друго по доста лесен начин, след като премине през началния екран и го постави върху иконата на ответното предложение.

Съществува вероятност Drag & Drop да се появи единствено при iPhone 8, но в това все още не може да бъдем сигурни, а за да разберете повече за iOS 11, просто отворете тази връзка.

Източник: 9to5mac

New MBAir promo article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.