imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Отваряне на Control Center през заключен екран при iOS 11


Заедно с всички промени, последната версия на мобилната операционна система, която вероятно вече сте инсталирали, може да се похвали и с един изцяло нов Control Center. Всеки потребител разполага с възможност да активира и деактивира вградения модул за пренос на мобилни данни по един доста лесен начин или да отвори своето виртуално Apple TV дистанционно отново през обновената разработка. Сега ще ви покажем как да стигнете до Control Center, дори когато вашият iPhone или iPad се намира в заключен режим.

Припомняме ви, че всеки път, когато изключите вградения модул за безжична мрежа през Control Center, технически той остава в режим на готовност, но това не означава, че се опитва да се свърже с позната или пък с нова за вашето устройство мрежа. Разработката ще реагира единствено, когато вашият iPhone или iPad се нуждае от точна локация, а вие не трябва да се притеснявате, че в този режим на работа батерията ще падне по-бързо. През повечето време консумацията е нулева, а за да персонализирате Control Center в iOS 11, ще се наложи да отворите Settings и да докоснете върху неговото име.

След това изберете Customize Controls, откъдето можете да добавите или да премахнете някоя от наличните функции. За целта, просто докоснете върху съответния плюс в зелен кръг или минус в червен, който е разположен отляво и сте готови. Промените ще се отразят мигновено, а ако се върнете към раздел Control Center, може да се възползвате от още една индивидуална настройка.

Достатъчно е да включите Access Within Apps и ще разполагате с възможност да отворите Control Center по всяко време, без значение дали използвате някое приложение или игра. За да отворите Control Center, трябва да плъзнете с пръст от долната страна на екрана към горната, но не и при iPhone X. Ако разполагате с иновативното десето поколение, ще се наложи да прекарате пръст от горния десен ъгъл към средата на екрана, а за да се възползвате от полезната възможност и през заключен екран, отворете Settings, след това Touch ID & Passcode и включете Control Center, разположен под раздел Allow Access When Locked.

Повече за промените, с които се отличава iOS 11 може да разберете, след като посетите тази връзка.

New MBAir promo article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.