imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Вече може да публикувате 360-градусови снимки във Facebook през iOS


Вероятно вече ви се е случвало да създадете страхотна 360-градусова снимка, която нетърпеливо искате да споделите с вашите приятели, но за съжаление процесът е малко досаден, като в повечето случаи трябва да инсталирате допълнително приложение, както и да изберете подходящ интернет сайт, който предоставя споделяне на подобни снимки.

За щастие, последната актуализация на Facebook за iOS ще ви запознае с една страхотна новост, която ще ви позволи споделянето на 360-градусови снимки по един много по-бърз и удобен начин. Единственото нещо, от което се нуждаете, е iPhone, инсталиран Facebook и фабричното за iOS приложение Camera.

Просто направете панорамна снимка с вашето iOS устройство, а след това я качете във Facebook, като стъпките, които трябва да извършите, са абсолютно аналогични с тези при качването на обикновена снимка.

facebook-360-photos-100665585-large

360-градусовите снимки ще бъдат отличени с иконата на компас в дясната част на рамката, а когато тя бъде отворена от iPhone, просто трябва да завъртите мобилното устройство, за да я прегледате. Разбира се, и през уеб версията на Facebook също може да преглеждате 360-градусови снимки, като за целта е необходимо единствено да кликнете и задържите върху изображението, след което да преместите фокуса в желаната от вас посока.

Процесът е изключително лесен и удобен, като не е нужно да правите нищо повече от това да заснемете желаната от вас 360-градусова снимка, а при качването просто да промените стандартно маркирания режим от “нормална” на “панорамна”, а приложението на Facebook ще свърши останалата работа. Това е всичко, вече може да споделяте по един още по-впечатляващ начин вашите преживявания с приятелите си, без да се налага инсталирането на нефабрични приложения или споделяното на връзки от трети интернет сайтове.

Важно е да знаете, че често Facebook извършва така наречените “тихи” актуализации на приложението за iOS, с които неговата версия не се променя, но се добавя нова функционалност във фонов режим, така че най-вероятно и вашето устройство вече разполага с новата функция.

Източник: 9to5mac

MBA vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.