imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Как да използвате функцията за паркирана кола в iOS 10


Някои от вас може би са получавали нотификации на iPhone-a си, показващи къде е паркирана колата им. Тук ще ви дадем повече информация за тази функция на Maps в iOS 10 и ще ви кажем как да я изключите или включите.

Идеята на Parked Car функцията е да не забравите къде точно сте паркирали автомобила си в някой голям паркинг (например, когато отивате в iStyle в някой мол, или се намирате в непознат за вас град). Дори можете да добавите бележка или да направите снимка в Maps приложението за още по-голяма яснота. В повечето случаи във вашето ежедневие обаче тази функция няма да ви бъде особено полезна, поне по наши наблюдения. Все пак, не е изключено и вие някога да попаднете в ситуация, подобна на тази от филма „Пич, къде ми е колата?“. Тогава Maps в iOS 10 може да ви спести обикалянето в търсенето на автомобила.

key_art_dude_wheres_my_carParked Car опцията е активирана по подразбиране в iOS 10. Тя е съвместима както с автомобили с CarPlay, така и с такива, оборудвани със стандартна Bluetooth аудио система. Когато iPhone-ът ви прекъсне връзката с Bluetooth-а на колата ви, ще получите съобщение на смартфона си, потвърждаващо, че мястото, където сте паркирали, е запаметено. Ако искате, можете да натиснете с пръст върху съобщението и да добавите бележка или снимка. Така, когато пуснете своето Maps приложение, то ще покаже локацията на вашата кола и може да ви заведе до нея. Ако пък намирате функцията Parked Car за досадна и безполезна, ето как да я дезактивирате.

Изберете Settings > Maps и изключете Show Parked Location опцията.

Screen Shot 2016-10-07 at 14.10.19Можете да включите функцията отново, когато сметнете, че тя ще ви бъде необходима (например, ако пътувате в чужбина).

Другият вариант е да отидете в Settings > Notifications > Maps и да изключите нотификациите. Така обаче няма да можете да получавате каквито и да било уведомления от Maps приложението.

Източник: 9to5Mac

iPaD June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.