imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Parkopedia споделя своята база с приложението Maps


Преди броени часове, Apple сключи сделка със страхотната платформа Parkopedia, благодарение на която фабрично заложеното приложение Maps ще разшири значително своята база данни, покриваща целия свят.

Над 40 милиона паркоместа, за които удобната платформа Parkopedia предоставя подробна информация в над 75 държави, съвсем скоро ще бъде достъпна и през добре познатото приложение Maps.

Наскоро в приложението се появиха любопитни семпли икони, обозначаващи наличието на паркоместа, функция, която вече знаем със сигурност, че ще бъде разширена значително.

Apple-Maps-Parkopedia-3

Подробната база данни на Parkopedia, която ще бъде автоматично заредена в приложението Maps, е в състояние да ви информира за вида на избраното паркомясто, дали е свободно, и, ако сте се насочили към определен паркинг или гараж, ще имате удобната възможност да разберете предварително за брой свободни места, възможност за плащане, цена, ограничения за престой или габарити на превозно средство, както и информация за наличието на станции за зареждане на електромобили.

Apple-Maps-Parkopedia-4

Вероятно част от изброената информация няма да бъде видима директно през приложението, но, разбира се, всеки потребител ще разполага с възможност да докосне върху избрано място за паркиране, което ще се зареди от уеб сайта на Parkopedia с подробна информация, съобразена с неговото търсене.

Заедно с изброените възможности, които разкрива Parkopedia, потребителите на приложението Maps ще разполагат и с информация за най-евтините паркинг варианти в съответен район, както и с база данни от потребителски мнения и оценки за тях.

Въпреки, че компанията от Купертино все още не е обявила официално подобренията, платформата Parkopedia е добавена като доставчик на данни за приложението Maps и се подрежда до всички останали доставчици, измежду които се срещат платформи, като TripAdvisor, booking.com, Yellow Pages, Yelp, Acxiom, както и много други, подобряващи услугите на Apple.

Припомняме ви, че очакваната 10-та актуализация на мобилната операционна система iOS ще ви предложи един обновен вариант на приложението Maps, с много нови функции и възможности, за които може да разберете повече, като натиснете тук.

Източник: 9to5mac

MBP new article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.