imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Нов патент на Apple запазва Digital Crown за iPhone и iPad устройства


Добре познатото “колелце”, благодарение на което разполагате с изключително удобна и бърза възможност за управление на вашето Apple Watch устройство, е наречено Digital Crown, а неговата функционалност вероятно ще бъде срещната и при някое от следващите поколения мобилни устройства и таблети Apple.

Преди броени часове, компанията от Купертино внесе официално заявление за патент на така наречената „цифрова корона“, с което Apple запазва своето право да въведе удобното управление и в някое от предстоящите поколения iPhone или iPad.

Според любопитния патент, цифровата корона ще предложи една изключително лесна и удобна навигация, като освен, че ще разполагате с възможност да превъртате съдържание без плъзгане на пръст върху екрана, хардуерното колелце-бутон ще ви позволи да отключвате и заключвате вашето iOS устройство, да усилвате и намалявате звука, както и да правите бързи снимки, само с едно натискане.

digitalis-korona-patent

Социални медии, като 9to5mac, вече анкетираха своите читатели относно патента, като над 50% от потребителите отбелязват вероятната новост като излишна, 30% от тях все още не могат да преценят дали подобна хардуерна новост би била полезна, а едва 15% смятат, че дигиталната корона би била една страхотна допълнителна опция за управление на тяхното iOS устройство.

Разбира се, съществува и вероятност компанията от Купертино просто да запазва своята технология на управление на Apple Watch единствено, за да не бъде копирана и приложена в мобилни устройства, произведени от други компании.

Предположението, че Apple просто запазва своята технология, без да планира тя да бъде приложена в предстоящите поколения iPhone и iPad, изглежда доста достоверно, още повече като вземем предвид, че компанията планира да замени физическия Home бутон със сензорен Force Touch, тенденция, която предполага изоставянето на значително по-бързо амортизиращите се физически бутони.

Концептуалните изображения в статията са изработени от Antonio De Rosa, а повече за предстоящото 7-мо поколение iPhone, както и за Force Touch Home Button, с който вероятно той ще разполага, може да разберете, като натиснете тук и тук.

Източник: 9to5mac

MBP vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.