imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Пазарът на Mac лаптопите през второто тримесечие на 2017


Преди около месец разгледахме положителната статистика за Apple относно реализираните продажби на Mac в рамките на второто календарно тримесечие на 2017 година. Компанията може да се похвали с пазарен дял от почти 7%, с което заема четвъртото място в значимата надпревара. За разлика от глобалната статистика, в САЩ настолните компютри на Apple имат почти 12% пазарен дял, което поставя компанията на четвъртото място, но нека видим с какви продажби се отличават и мобилните компютри на Apple отново през този отчетен период.

В рамките на второто календарно тримесечие на 2017 година са продадени общо 39.96 милиона преносими компютри или с около 5.7% повече спрямо предния отчетен период и 3.6% повече спрямо отново това тримесечие, но година по-рано. На първите места в класацията се нареждат HP, Lenovo, Dell и ASUS съответно с ръст в своите продажби спрямо Q1 на 2017 година от 8.5, 0.3, 21.3 и 9.3%.

Според преброяването на TrendForce, през второто тримесечие на 2017 година Apple се класира като пети доставчик на мобилни компютри в световен мащаб с пазарен дял от 10%, след като продава 3.98 милиона единици през отчетния период или със 17.1% повече спрямо първото календарно тримесечие, отново на настоящата година.

Таблица на TrendForce поставя HP в ролята на лидер за Q2 на 2017 година и то за пети пореден път, като през този отчетен период технологичният гигант се отличава с 23.4% пазарен дял или с 8.5% увеличение спрямо предходното тримесечие. Второто място е отредено за Lenovo с 20.1% пазарен дял, който е подкрепен от 8.05 милиона продадени мобилни компютри през отчетния период или 0.3% увеличение спрямо предходното тримесечие, докато Dell може да се похвали със завидното увеличение спрямо Q1 на 2017 година от 21.3%.

Повече за обновеното поколение MacBook Pro, което Apple представи в началото на юни по време на WWDC може да разберете, като посетите тази връзка.

Източник: MacRumors

MBAir 1850 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.