imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Как да направите PDF на интернет страница през Safari за iOS 11


Преди два дни разгледахме всички приложения, които няма да се налага да инсталирате, след като преминете към iOS 11. Новата версия ви позволява да създадете PDF през Notes, да стигнете до Apple TV Remote през Control Center, без да се налага да сваляте разработката от App Store или да видите какво се крие зад избран QR код през приложението Camera. Повече за малките, но от друга страна и изключително полезни възможности в операционната система може да разберете, като посетите тази връзка, а ние ще ви запознаем с още една, скрита от вашия поглед промяна.

За да получите повече информация за който и да е самолетен полет, просто трябва да отворите приложението Safari и да потърсите съответната авиокомпания, но не и ако вече разполагате с iOS 11. Единственото нещо, което трябва да направите, за да видите точното разписание и дори местоположение на съответния самолет е да въведете номер на полет и име на авиокомпания в полето за страница и сте готови. На екрана ще се появи малък прозорец с данните, които търсите, но това не е единствената промяна, с която се отличава заложеното приложение Safari.

През iOS 11, всеки потребител може да създаде и редактира PDF файл със съдържание на отворена интернет страница. За целта ще се наложи да заредите тази страница, която желаете да запазите, да докоснете върху стандартната икона за споделяне, която е разположена в долната средна част на екрана и да потърсите новата възможност Create PDF. Докоснете върху нея, след това върху Done, за да запазите съдържанието под формата на PDF или да го изтриете и сте готови.

При положение, че искате да персонализирате съдържанието, преди да го запазите, повторете горните стъпки, но преди да се отправите към Done, ще се наложи да потърсите стандартната икона за редактиране, която е разположена в горния десен ъгъл. Докоснете върху нея, след това нанесете желаните промени, добавете текст или пък поставете акцент върху част от съдържанието, като позиционирате върху него малката лупа и сте готови. Запазете съдържанието и го споделете с ваш приятел или колега по стандартен начин.

За да разберете повече за значимите промени, с които може да се похвали iOS 11, просто посетете тази връзка.

mbair retina vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.