imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Персонализиране на Haptic Touch за iPhone XR в iOS 12.1.1


Както обещаха разработчиците от Apple, възможността за провеждане на колективен FaceTime разговор дебютира с първата актуализация на iOS 12 и macOS Mojave, които вече може да инсталирате и вие, но има и още нещо. Преди няколко дни се появи и официалната версия на първата поправка на iOS 12.1, а ние ще ви покажем по какъв начин всеки потребител на iPhone XR може да персонализира заложените Haptic Touch жестове в системата.

Този път актуализацията не е основна, премахва грешки и подобрява защитата на вашето устройство, но явно традициите са за да се нарушават. След като инсталирате iOS 12.1.1 отново ще може да се възползвате от функцията да направите Live Photo по време на FaceTime разговор и не само. Иконите в долния край на заложеното FaceTime приложение са реорганизирани и значително по-достъпни.

Ако вече разполагате с iPhone XR, вероятно знаете, че устройството не може да се похвали с добре познатата ни 3D Touch възможност, но това не е никакъв проблем. На нейно място идва новата Haptic Touch функция. Реално погледнато, за да използвате еквивалента на 3D Touch, трябва да докоснете нормално върху екрана и да задържите върху него малко повече, докато не усетите характерното Haptic вибриране, но има и една малка особеност. Промяната е изцяло софтуерна, което означава, че разработчиците ще трябва да заменят всяко 3D Touch действие с Haptic Touch, за което свидетелства и iOS 12.1.1.

Официалната версия на първата поправка на iOS 12.1 ще ви позволи да използвате Haptic Touch и в раздел Notifications. За да видите какво се крие зад известие, трябва да задържите пръст върху него, докато не усетите леко вибриране, но има и една малка особеност. Ако вече сте инсталирали iOS 12.1.1, нищо не ви спира да персонализирате Haptic Touch, като потърсите името на функцията в Accessibility, след като отворите Settings и преминете през General. Единствената настройка, до която имате достъп за момента, е Touch Duration или вариант да изберете колко продължително трябва да не отлепяте пръст от екрана, за да активирате Haptic Touch.

Ако все още не сте инсталирали iOS 12.1.1, отворете Settings, General, Software Updates и докоснете върху Download & Install, като преди това задължително се уверете, че батерията е заредена на 100 процента.

Източник: 9to5mac

iPhone Xs вноски article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.