imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Персонализиране на икона на папка или файл през macOS


За да разберете как можете да скриете отворените приложения с изключение на това, което използвате в този момент, посетете тази връзка, но нека видим и как да персонализирате иконата на избрана папка или файл, което определено ще ви помогне да подредите по един доста отчетлив начин вашето macOS съдържание.

Първата стъпка, която трябва да предприемете, за да се възползвате от тази малка, но и доста полезна възможност, е да изберете папка или файл, който желаете да отличите. Кликнете с десен бутон върху съответния елемент, след това изберете Get Info от падащото меню и отправите поглед към отворения прозорец.

Кликнете върху малката икона на съответния файл или папка, която се намира в лявата горна част на екрана, така че да остане маркирана, след това спуснете меню Edit, кликнете върху Copy и може да преминете към следващата стъпка. Отворете заложеното приложение Preview или друг редактор на изображения, нанесете корекциите, след това маркирайте съдържанието, кликнете върху Copy и се върнете към все още отворения Get Info раздел.

Отново маркирайте малката икона, спуснете меню Edit, след това да кликнете върху Paste и сте готови. Модифицираната икона ще застане на мястото на оригиналната автоматично, но има и една малка особеност. Всеки от вас разполага с възможност да постави и коренно различна икона от оригиналната, която може да бъде част от някаква снимка, изображение или графика. Лесната за изпълнение настройка може да бъде приложена върху неограничен брой файлове и папки, а за да разберете повече за възможностите, с които се отличава последната Mojave версия на macOS, посетете тази връзка.

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.