imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Персонализиране на подсветка на MacBook клавиатура през Mojave


Ако все още не сте преминали към macOS Mojave, нищо не ви спира да го направите още сега. Официалната версия е достъпна за всеки потребител. Ако се чудите дали и вашият Mac е съвместим с Mojave или просто искате да разберете какви стъпки да предприемете, за да инсталирате новата система, посетете тази връзка, а ние ще ви покажем как да персонализирате подсветката на вашата MacBook клавиатура през последната версия на настолната операционна система.

За разлика от всички предишни версии на настолната система, при macOS Mojave визуалните промени са доста сериозни, което не означава по никакъв начин, че разработчиците от Apple са се ограничили единствено с тях. Системата може да се похвали с доста нови възможности и значително по-оптимизиран начин на работа спрямо своя предшественик, но нека разгледаме и тази част от всички новости, върху които поставя акцент Apple.

  • Тъмен режим на темата – Dark Mode.
  • Изцяло нова настолна версия на App Store.
  • Stacks функция, която позволява да организирате съдържанието на десктопа по доста лесен и удобен начин.
  • Настолна версия на няколко iOS приложения – Apple News, Stocks, Voice Memos и Home, което ви позволява да управлявате вашите HomeKit аксесоари през Mac.
  • Групов аудио или аудио и видео разговор през заложеното приложение FaceTime (премахнат със седмата бета и добавен с първата актуализация на системата).

Сред останалите промени в macOS Mojave попада възможността за залагане на променящо се фоново изображение на десктопа в зависимост от това в коя част на денонощието се намирате. Новият Gallery View изглед във Finder позволява да разглеждате снимки и файлове по доста удобен начин. Другите промени, като запис на екрана или част от него при възпроизвеждане на видеа и допълнителната интеграция между камерата на вашия iPhone и приложенията в Mac допълват новата версия на системата, но нека видим и как да персонализирате подсветката на вашата MacBook клавиатура:.

  • Отворете системните настройки, като кликнете върху логото на Apple в основното меню и изберете System Preferences.
  • Преминете към раздел Keyboard.
  • За да посочите точно кога подсветката на вградената клавиатура да се изключи автоматично, сложете отметка пред Turn keyboard backlight off after и изберете желана продължителност в секунди.
  • Затворете настройките, за да запазите промяната и сте готови.

Ако сте изпълнили описаните стъпки, подсветката на вашата MacBook клавиатура ще се изключва автоматично всеки път, когато не използвате своя преносим компютър в продължение, примерно на 5 секунди, а ние припомняме, че Mojave се отличава и с още една съществена промяна. Заложените LaunchServices могат да стартират характерните за мобилната операционна система flat-style пакети от приложения, което означава, че скоро ще се запознаем и с първите универсални приложения за macOS и iOS.

iPhone Xs вноски article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.