imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Персонализиране на Spotlight през iOS устройство


Без никакво значение дали използвате вашето iOS устройство за работа или просто се наслаждавате на неговите страхотни възможности и безупречен начин на работа, предполагаме, че доста често се възползвате от заложената Spotlight търсеща машина в мобилната операционна система. До нея може да стигнете дори при заключен екран, след като плъзнете с пръст отляво надясно, а ние ще ви покажем как да направите една малка Spotlight настройка, съобразно вашите предпочитания.

Ако трябва да бъдем максимално точни, при заключен екран на устройството може да отправите търсене през съответното поле, но не и да разгледате резултатите. За тази част от задачата ще се наложи да отключите вашия iPhone или iPad. При положение, че искате да потърсите каквото и да е съдържание при отключен екран, просто плъзнете с пръст от горната страна на екрана към долната и след това преминете към левия екран, или пък от първата страница на началния екран плъзнете отново отляво надясно и сте готови.

Полето за търсене се намира в горната част на екрана, а на вас не ви остава нищо друго, освен да въведете ключова дума или комбинация от такива. Мигновено ще се появят всички открити съвпадения, групирани съобразно в кое приложение е намерено съдържанието, но има и още нещо. Под всички резултати ще откриете и вариант за търсене, примерно в заложеното приложение Maps или Safari. Достатъчно е само да докоснете върху някоя опция и ще бъдете прехвърлени автоматично към нея, но нека разгледаме и малката настройка.

Всеки потребител може да персонализира заложената търсещата Spotlight машина, като покаже точно в кои приложения желае да се провежда процесът. За целта, отворете системните настройки, след това докоснете върху Siri & Search и се отправете към долната част на екрана. Тук са изброени всички приложения и игри, през които може да премине търсещата машина. По подразбиране, търсенето във всяка една разработка е разрешено, а за да оптимизирате Spotlight, докоснете, примерно върху някоя игра и изключете Search & Siri Suggestions. Остава само да повторите стъпките с всяко друго приложение и сте готови.

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.