imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Изминаха пет години от управлението на Apple от Тим Кук


Припомняме ви, че Тим Кук беше обявен за главен изпълнителен директор на Apple на 24 август точно преди 5 години. На тази дата, през 2011 година, Стив Джобс се оттегли от своя пост, като препоръча на борда на директорите за свой постоянен заместник настоящия изпълнителен директор Тим Кук.

Развитието на компанията през последните 5 години продължава същата линия, както и по време на управлението на Стив Джобс, а през този период бонусите, които реализира Тим Кук, се равняват на над 100 милиона долара.

Apple Unveils New Versions Of Popular iPad

Още през 2012 година, Apple се сдоби с титлата “Най-ценна компания в света”, с която може да се похвали и няколко години по-късно, включително и през настоящата. Фондовете на компанията се повишиха с над 132%, а всички продуктови линии продължават своето развитие подобно на преди 2011 година, като за периода преминаха през няколко поколения.

Под ръководството на Тим Кук, Apple разработва изцяло нови продукти и серии на вече съществуващи такива, като за пример бихме посочили изключително удобния умен часовник Apple Watch, който съвсем скоро ще се радва и на своето второ поколение.

Добре познатото мобилно компютърно устройство MacBook Pro се сдоби със страхотния Retina Display, а няколко години след това се появи и изключително тънкото 12 инчово компютърно устройство MacBook, за което може да си припомните повече, като посетите следната връзка.

tim-cook-gold-macbook

Разбира се, не бихме пропуснали и страхотните таблети, които не само преминаха през няколко поколения, но се появи на бял свят и един изключително мощен таблет, често сравняван с компютър и наречен iPad Pro. Малко след появата на 12.9 инчовия вариант, компанията разработи и негов по-малък вариант, който отново може да се похвали със завиден размер, равняващ се на 9.7 инча.

След като преминем и през различните поколения на страхотните устройства, като iPhone, iPod, Apple TV и, разбира се, всички останали настолни и мобилни компютърни устройства, които са разработени през последните 5 години, обръщаме внимание и на част от новите услуги, които компанията стартира през периода.

Трудно бихме определили първото място, за това ще изброим част от страхотните удобства, с които всеки потребител на Apple устройство може да улесни своето ежедневие, като Apple Maps, Apple Music, Apple Pay и Siri.

Screen Shot 2016-08-25 at 11.58.20 AM

Заедно с изброените продукти и услуги, през последните години компанията обърна огромно внимание върху опазването на околната среда, като захранва над 80% от своите обекти по цял свят с енергия, предоставена от възобновяеми енергийни източници, а всички найлонови торбички в официалните Apple магазини вече са подменени с подобни на тях, но от хартиен материал.

Управлението на Тим Кук планира и изгражда значителен брой научно изследователски центрове, както в САЩ, така и в други, съвсем независими точки по света, а те са последвани и от огромен брой центрове за провеждане на обучения.

Ако трябва да опишем Apple по време на управлението на Тим Кук с няколко думи, определено бихме акцентирали върху създаването на иновативни технолигии, благоприятния ефект на компанията върху заобикалящата ни околна среда и не на последно място, изкючителна социална ангажираност.

Services articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.