imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Планиране на автоматично включване и изключване на Mac


Ако искате да превърнете вашия Mac в безжичен Wi-Fi рутер, това може да стане по един доста лесен начин. За да разберете как да активирате настолния вариант на Personal Hotspot, посетете тази връзка, а ние ще ви покажем още една възможност в macOS, която определено може да ви бъде от полза, примерно ако искате да свалите съдържание с по-големи размери през малките часове от денонощието.

Достатъчно е да разполагате с някоя от последните версия на macOS и без никакъв проблем може да се възползвате от полезната функция за автоматично включване, събуждане, изключване, преминаване в спящ режим или рестартиране на вашия Mac в предварително зададен час и минута. Реално погледнато, всеки от вас може да каже на своя компютър не само кога да се включи, но и след колко време да се изключи, като за целта трябва да направите една малка настройка.

Отворете системните настройки, потърсете Energy Saver, след това кликнете върху Schedule – малкия бутон, който се намира в долния десен ъгъл на екрана и сте почти готови. Остава само да сложите отметка пред Start up or wake и да зададете точно в кой ден и в колко часа желаете вашият Mac да се включи или пък кога да се изключи. Потвърдете полезната настройка, като клинете върху ОК и сте готови.

Вече вашият Mac може да се включи и да стартира автоматично, примерно предварително зададено съдържание за Download през малките часове на денонощието или пък просто да го оставите включен в края на работния ден и той де се изключи без вашата намеса след определено време, което сте преценили, че е достатъчно, за да бъде изпълнен предварително стартиран от вас процес. Повече за macOS може да разберете, след като посетите тази връзка.

iPhone X vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.