imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Планиране на автоматично включване и изключване на Mac


Ако искате да превърнете вашия Mac в безжичен Wi-Fi рутер, това може да стане по един доста лесен начин. За да разберете как да активирате настолния вариант на Personal Hotspot, посетете тази връзка, а ние ще ви покажем още една възможност в macOS, която определено може да ви бъде от полза, примерно ако искате да свалите съдържание с по-големи размери през малките часове от денонощието.

Достатъчно е да разполагате с някоя от последните версия на macOS и без никакъв проблем може да се възползвате от полезната функция за автоматично включване, събуждане, изключване, преминаване в спящ режим или рестартиране на вашия Mac в предварително зададен час и минута. Реално погледнато, всеки от вас може да каже на своя компютър не само кога да се включи, но и след колко време да се изключи, като за целта трябва да направите една малка настройка.

Отворете системните настройки, потърсете Energy Saver, след това кликнете върху Schedule – малкия бутон, който се намира в долния десен ъгъл на екрана и сте почти готови. Остава само да сложите отметка пред Start up or wake и да зададете точно в кой ден и в колко часа желаете вашият Mac да се включи или пък кога да се изключи. Потвърдете полезната настройка, като клинете върху ОК и сте готови.

Вече вашият Mac може да се включи и да стартира автоматично, примерно предварително зададено съдържание за Download през малките часове на денонощието или пък просто да го оставите включен в края на работния ден и той де се изключи без вашата намеса след определено време, което сте преценили, че е достатъчно, за да бъде изпълнен предварително стартиран от вас процес. Повече за macOS може да разберете, след като посетите тази връзка.

iPhone Xs вноски article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.