swift_wallpaper

Apple планира център за iOS приложения в Индия

#Новини
2016. 05. 19.

Преди броени часове, компанията от Купертино обяви официалните си планове за създаването на център в Бангалор, Индия, който ще бъде фокусиран върху цялостно разработване, дизайн и програмиране на приложения за операционна система iOS.

Изпълнителният директор на Apple – Тим Кук сподели, че Индия е една от най-оживените предприемачески общности за разработване на iOS приложения в света. Компанията от Купертино вярва, че очакваният център за програмиране в Бангалор ще подпомогне развитието на разработчиците, като им предостави достъп до различни инструменти, които ще им помогнат да създават иновативни приложения, които биха намерили почитатели по целия свят.

Tim_Cook_IndianExpress

Експертите на Apple планират ежеседмично провеждане на срещи с разработчици, като всеки от тях ще бъде инструктиран, както и ще бъдат поискани индивидуални мнения и отзиви.

Проектът предвижда подкрепа и подпомагане на разработчиците от Индия в овладяването на Swift – езикът за програмиране на Apple, а датата на откриване на iOS центъра все още не е обявена, но със сигурност ще бъде началото на идната, 2017 година.

Преди броени часове, изпълнителния директор на Apple, Тим Кук пристигна в Индия, а по време на своя пет дневен престой ще се срещне и с индийския премиер Нарендра Моди и ще посети Хайдерабад, където компанията планира да отвори център, който ще бъде фокусиран върху разработването на приложението Apple Maps, инвестиция на стойност 25 милиона долара, за която може да разберете повече, като натиснете тук.

Центърът за разработване на iOS приложения в Индия ни подсеща и за друг подобен проект, отново фокусиран върху създаването на приложения за мобилната операционна система, но с по-близка локация, град Неапол в Италия. С него може да се запознаете в януарската ни статия, като натиснете тук.

Източник: macrumors

Добави коментар