imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Как да почистите клавиатурата на вашето MacBook устройство


Сигурни сме, че работата с вашето мобилно компютърно устройство Apple е изключително приятно удоволствие, а с честата му употреба идва и необходимостта от почистване на вградената клавиатура. На пръв поглед процедурата изглежда съвсем елементарно занимание, но, както при всяка една друга манипулация, и текущата крие своите особености.

Вероятно вече знаете, че при положение, че вашето MacBook устройство е включено, почистването става доста неприятно преживяване, още повече, когато по време на процедурата,  неизбежно натискате различни бутони, а с това и стартирате безброй приложения.

clean-macbook-pro-keyboard-610x359

От друга страна, вариантът да изключите вашето устройство също изглежда не най-удобното решение. Ето защо, преди да предприемете процедура по освежаване, препоръчваме едно малко приложение, което ще ви предостави бърза и лесна възможност за заключване на клавиатурата.

Разбира се, съществуват доста подобни приложения, но ние се спираме на разработеното от Keyboard Cleaner, което, за съжаление, не е качено в App Store, но въпреки това бихте могли да го свалите, като посетите следната връзка.

macbook-keyboard-610x273

При положение, че вече разполагате с удобното приложение, просто го стартирайте, а когато видите надпис “Happy Cleaning”,  може да започнете процедурата. Веднага, след като приключите, натиснете клавишната комбинация от Command и Q, за да изключите безопасния режим. Разбира се, може да постигнете подобен резултат и при положение, че изключите вашето устройство, но тази процедура, както вероятно вече знаете, отнема повече време.

MBA_Keyboard

Материалите, които препоръчваме да използвате, бихме могли да разделим на две групи. Първата предполага флакон с въздух под налягане, благодарение на който разполагате с удобната възможност по съвсем внимателен начин да продухате всички прашинки и твърди частици, които са попаднали под вашите клавиши.

Вероятно вече сте изпълнили предните стъпки, а с това идва ред и да почистите видимата лицева част на всеки един бутон. За целта, разбира се, може да използвате специално предвидени за почистване кърпички или просто с влажна микрофибърна кърпичка да почистите замърсената повърхност по стандартен начин.

За да запазите вашата клавиатура, препоръчваме да не използвате неподходящи почистващи препарати, както и да извършвате манипулацията съвсем внимателно и задължително без да упражнявате силен натиск върху зацапаната повърхност.

Приложението и процедурата са подходящи за всички мобилни компютърни устройства, произведени от Apple.

MBP vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.