imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Как да почистите клавиатурата на вашето MacBook устройство


Сигурни сме, че работата с вашето мобилно компютърно устройство Apple е изключително приятно удоволствие, а с честата му употреба идва и необходимостта от почистване на вградената клавиатура. На пръв поглед процедурата изглежда съвсем елементарно занимание, но, както при всяка една друга манипулация, и текущата крие своите особености.

Вероятно вече знаете, че при положение, че вашето MacBook устройство е включено, почистването става доста неприятно преживяване, още повече, когато по време на процедурата,  неизбежно натискате различни бутони, а с това и стартирате безброй приложения.

clean-macbook-pro-keyboard-610x359

От друга страна, вариантът да изключите вашето устройство също изглежда не най-удобното решение. Ето защо, преди да предприемете процедура по освежаване, препоръчваме едно малко приложение, което ще ви предостави бърза и лесна възможност за заключване на клавиатурата.

Разбира се, съществуват доста подобни приложения, но ние се спираме на разработеното от Keyboard Cleaner, което, за съжаление, не е качено в App Store, но въпреки това бихте могли да го свалите, като посетите следната връзка.

macbook-keyboard-610x273

При положение, че вече разполагате с удобното приложение, просто го стартирайте, а когато видите надпис “Happy Cleaning”,  може да започнете процедурата. Веднага, след като приключите, натиснете клавишната комбинация от Command и Q, за да изключите безопасния режим. Разбира се, може да постигнете подобен резултат и при положение, че изключите вашето устройство, но тази процедура, както вероятно вече знаете, отнема повече време.

MBA_Keyboard

Материалите, които препоръчваме да използвате, бихме могли да разделим на две групи. Първата предполага флакон с въздух под налягане, благодарение на който разполагате с удобната възможност по съвсем внимателен начин да продухате всички прашинки и твърди частици, които са попаднали под вашите клавиши.

Вероятно вече сте изпълнили предните стъпки, а с това идва ред и да почистите видимата лицева част на всеки един бутон. За целта, разбира се, може да използвате специално предвидени за почистване кърпички или просто с влажна микрофибърна кърпичка да почистите замърсената повърхност по стандартен начин.

За да запазите вашата клавиатура, препоръчваме да не използвате неподходящи почистващи препарати, както и да извършвате манипулацията съвсем внимателно и задължително без да упражнявате силен натиск върху зацапаната повърхност.

Приложението и процедурата са подходящи за всички мобилни компютърни устройства, произведени от Apple.

iPhone X vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.