imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Подреждане на предпочитани Wi-Fi мрежи през macOS


Всяка безжична Wi-Fi мрежа, към която се свържете през вашия настолен или преносим Mac се запаметява по автоматичен начин от операционната система, благодарение на което във всеки следващ момент може да изградите връзка с нея без да предприемате никакви стъпки. Привидно тази малка възможност е доста удобна и не изисква никаква намеса от ваша страна, но това не винаги е точно така.

При положение, че вашияt Mac долавя сигнал от две или повече безжични мрежи, които сте използвали във времето, ще се свърже към тази от тях, която е по-напред в автоматично генерирания списък с предпочитани варианти, дори и тя да бъде с най-слаб сигнал спрямо останалите. Единственото нещо, което трябва да направите за да преминете към друга мрежа е да спуснете стандартното Wi-Fi меню и да изберете тази, която е с по-добър сигнал, но има и една малка особеност.

Ако всеки ден се свързвате към мрежа с по-слаб сигнал във вашия офис или дом, просто ще се наложи да пренаредите списъка с предпочитани варианти, като за целта, отново спуснете стандартното Wi-Fi меню, но този път кликнете върху Open Network Preferences. В отворения прозорец потърсете бутон Advanced, който се намира в неговата долна дясна част, кликнете върху него, след това потърсете мрежата, върху която искате да сложите приоритет, кликнете върху нея, преместете я над тази, към която автоматично се свързва вашия Mac и сте готови.

От полезната възможност в настолната операционна система може да се възползвате неограничен брой пъти, като единственото нещо, на което трябва да обърнете внимание е подредбата на мрежите. Вашият Mac ще се свърже първо с тези варианти, които са на по-горна позиция в списъка със запазени мрежи, независимо с какъв сигнал се отличава към момента.

iPhone Xs вноски article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.