imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Полезна промяна в приложението на Apple Music за macOS и iOS


Музикалната услуга на Apple набира все по-голяма популярност и това не може да ни изненада по никакъв начин. Все пак удобството да имате достъп до над 45 милиона висококачествени музикални предложения на всяко Apple устройство, с което разполагате, не е за подценяване. Разбира се, всеки потребител може да се докосне до предварително създадени плейлисти, както и да генерира свои, а ние ще ви запознаем с поредната промяна в приложението на услугата за macOS и iOS.

Към началото на март тази година, Apple Music достигна до над 38 милиона потребители на платен абонамент, докато месец по-късно услугата вече може да се похвали с над 40 милиона плащащи абонати. Клиентите на стрийминг платформата се намират в рамките на 115 държави. За сравнение, Spotify се отличава със 71 милиона абоната, но има и една малка особеност, която определено може да промени статистиката. Студентите от Европа вече разполагат с възможност да се присъединят към Apple Music на преференциални условия.

До стандартния абонаментен план от 8.99 лв. на месец и този, чрез който може да споделите Apple Music с вашето семейство за 13.99 лв. на месец, вече се подрежда и една нова възможност или поне за европейските потребители. Студентските преференциални условия са достъпни в 82 държави по цял свят, включително и в нашата, а за да се възползвате от тях, трябва да сте регистрирани в системата на UNiDAYS.

Срещу сумата от 4.49 лв. на месечна база всеки студент може да получи пълен достъп до съдържанието на Apple Music, което към днешна дата включва над 45 милиона музикални предложения и доста предавания, част от които в реално време. Ако използвате повече продукти на Apple, като iPhone, iPad, настолен или преносим Mac, които са стартирани с един Apple ID акаунт, вашият нов абонамент ще бъде достъпен от всяко устройство, без значение къде го използвате. Достатъчно е да разполагате с интернет връзка, но нека видим с каква промяна може да се похвали Apple Music в iOS 11.4 и macOS 10.13.4.

Достатъчно е само да отворите приложението на музикалната услуга, след това раздел Browse, да кликнете върху New Music и сте готови. Измежду всички предложения пред вас ще се появи и изцяло новата Coming Soon категория. Кликнете върху See All и вече може да разгледате всички албуми, които ще бъдат публикувани в рамките на следващите две седмици. Ако искате да разберете повече за някое от очакваните предложения, просто кликнете върху неговото име, но има и една особеност. Промяната се налага поетапно, така че ако още не е стигнала до вашeто приложение, ще трябва да изчакате още седмица или две.

Припомняме ви, че за да сключите Apple Music абонамент, трябва да въведете данните на своята кредитна или дебитна карта, като абонаментът ще се подновява по автоматичен начин в началото на всеки месец, а ако искате да се възползвате от безплатния пробен период от три месеца, това може да стане без никакъв проблем.

Достатъчно е да отворете приложението, след това изберете подходящ абонаментен план и сте готови. Системата отново ще поиска да регистрирате разплащателен метод, като в рамките на тестовия период, няма да се налага да заплащате никаква сума, независимо колко често използвате Apple Music. Ако не желаете след изтичане на безплатния тестов период да преминете автоматично към платен абонамент, трябва просто да изключите тази опция от настройките.

Източник: MacRumors

iPhone XR цена article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.