imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Полезната Automatic Reader View възможност в Safari за iOS


Заложеното приложение Safari се отличава с изключително висока скорост, до която се подреждат доста възможности, като вариант да синхронизирате вашите любими страници и пароли между настолната и мобилната версия или пък просто да поставите някоя любима страница като икона за бърз достъп измежду всички приложения, но има и още нещо. Ако попаднете на някоя не толкова добре оптимизирана за вашето iOS устройство страница, просто трябва да активирате Automatic Reader View и всичко ще си дойде на мястото.

За да видите някоя вече затворена страница, задръжте пръст върху стандартната икона за връщане към предна страница и пред вас ще се визуализира списък с всички последно разглеждани, а за да отворите някоя от тях, докоснете върху нейното име, но това не е всичко. Ако вече сте се върнали няколко страници назад, може да повторите действието и със страниците, които вече са пред вас. Просто задръжте пръст върху иконата, която води към следващата, а ние ще ви покажем как да активирате полезната Automatic Reader View възможност.

Реално погледнато, към днешна дата страниците, които не разполагат с мобилна версия не са толкова много, а и едва ли биха могли да ви предоставят кой знае колко полезна информация, но има и една малка особеност. Дори и страницата да зареди своята мобилна или подходящо преоразмерена версия, съществува вероятност текстовото съдържание да не отговаря не необходимите за ясно разчитане правила, което не трябва да ви притеснява. Чрез Automatic Reader View може да игнорирате всички заобикалящи елементи, както и да промените шрифта и най-важното – размера на съответния текст.

За целта, докоснете върху стандартната текстова икона, разположена в лявата част на полето за въвеждане на страницата, но трябва да обърнете внимание на една особеност. Разполагате с вариант да активирате Automatic Reader View само при зареден сайт с текстово съдържание. Ако искате съответната страница винаги да се зарежда с активиран Automatic Reader View, задръжте пръст върху иконата на полезната възможност и сложете отметка пред Use on и името на страницата, а за да промените размера на текста, неговия шрифт или фона, докоснете върху иконата, която е разположена от дясната страна на името на страницата.

Повече за Safari може да разберете, след като посетите тази връзка.

iPhone Xs вноски article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.