imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Първи положителни впечатления от macOS High Sierra


Преди седмица се запознахме с официалната версия на iOS 11, която преди броени часове беше последвана и от новата настолна система или от macOS High Sierra. Вече можете да инсталирате разработката, стига да разполагате със съвместим компютър, а ние ще ви споделим нашите първи и то доста положителни впечатления от предложението.

Нека започнем с преминаването към macOS High Sierra. Противно на всички очаквания, сървърите на Apple се справиха доста прилично със сериозния трафик. Свалянето на инсталационния пакет в размер на 4.80 гигабайта не отне кой знае колко време, за разлика от процеса по инсталация, който, в зависимост от вашия Mac, може да стигне до час. Това не трябва да ви притеснява, все пак преминавате към изцяло нова версия на операционната система, а според нас чакането определено си заслужава.

Новата файлова система определено дава, макар и не голямо, отражение върху скоростта на вашата машина. Благодарение на APFS, вашето съдържание и всички инсталирани приложения заемат по-малка част от вградената SSD памет, а ние ще разгледаме и следващата промяна, която със сигурност ще се хареса на значителна част от потребителите.

Още с появата на първата бета на операционната система, Apple акцентира върху завидно високата скорост на Safari. Според компанията, заложеното приложение се отличава с 80% по-висока скорост спрямо своя основен конкурент в лицето на Chrome, с което се превръща в най-бързия браузър измежду всички съществуващи. Вече всеки потребител може да забрани досадното автоматично стартиране на видео съдържание, съобразно интернет страниците, които посещава.

За да се възползвате от разширените възможности на Autoplay, ще трябва да спуснете меню Safari, докато се намирате в приложението, след това да кликнете върху Preferences и да се насочите към Websites. Остава само да кликнете върху раздел Auto-Play, който е разположен от лявата страна и да изберете коя част от отворените точно в този момент страници може да стартира автоматично съдържание, да стартира видеа без звук или пък да игнорира всяко предложение.

Ако искате да зададете една от трите изброени възможности, която да се изпълнява по подразбиране при отваряне на която и да е страница, ще се наложи да потърсите When visiting other websites, което няма да ви затрудни по никакъв начин. Полезната настройка е разположена в долната дясна част на екрана, а вие просто трябва да изберете предпочитаната опция и сте готови.

Повече за macOS High Sierra може да разберете, като посетите тази връзка, а за да видите как да инсталирате операционната система, кликнете тук.

BTS article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.