imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Поправка на блокирало iOS приложение в системен режим


През последните няколко години, Apple насърчава всички разработчици да кодират единствено 64-битови мобилни приложения и не само. Третата основна актуализация на iOS 10 започна да ни предупреждава, че всеки 32-битов вариант, с който разполагаме няма да може да бъде стартиран през следващата версия или iOS 11, а ние ще ви покажем как да се справите с проблем, който може да възникне с вашите инсталирани приложения, след като актуализирате операционната система.

Ако разполагате с 32-битово приложение, след като инсталирате iOS 11 то или ще изчезне или няма да разполагате с възможност да го стартирате по никакъв начин, но това е нещо, за което компанията ни е подготвила преди доста време, за разлика от вариантите със заглавие, като следното:

com.apple.mobileinstallation

Реално погледнато, не само вашите 32-битови приложения, но и някое от тези с по-стара версия от последна качена в App Store може да премине в системен режим, след като инсталирате актуализация, поправка или пък изцяло нова версия на операционната система. Ако вече разполагате с подобен вариант, знаете, че нямате право, както да го стартирате, така и да го премахнете през началния екран по стандартен начин, но това не е толкова страшно.

За да премахнете приложение в режим com.apple.mobileinstallation, преди всичко отворете Settings, след това изберете General и докоснете върху Storage. Потърсете проблемното приложение, докоснете върху него, изберете Delete App и сте готови. Остава само отново да инсталирате през App Store точно това приложение, което сте премахнали и да се насладите на неговата безпроблемна работа, както винаги.

Ако разполагате с повече от едно приложение в системен режим, просто повторете горните стъпки с всеки засегнат вариант, а за да разберете повече за възможностите, с които се отличава iOS 11, посетете тази връзка.

iPhone 8 vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.