imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Поправка на блокирало iOS приложение в системен режим


През последните няколко години, Apple насърчава всички разработчици да кодират единствено 64-битови мобилни приложения и не само. Третата основна актуализация на iOS 10 започна да ни предупреждава, че всеки 32-битов вариант, с който разполагаме няма да може да бъде стартиран през следващата версия или iOS 11, а ние ще ви покажем как да се справите с проблем, който може да възникне с вашите инсталирани приложения, след като актуализирате операционната система.

Ако разполагате с 32-битово приложение, след като инсталирате iOS 11 то или ще изчезне или няма да разполагате с възможност да го стартирате по никакъв начин, но това е нещо, за което компанията ни е подготвила преди доста време, за разлика от вариантите със заглавие, като следното:

com.apple.mobileinstallation

Реално погледнато, не само вашите 32-битови приложения, но и някое от тези с по-стара версия от последна качена в App Store може да премине в системен режим, след като инсталирате актуализация, поправка или пък изцяло нова версия на операционната система. Ако вече разполагате с подобен вариант, знаете, че нямате право, както да го стартирате, така и да го премахнете през началния екран по стандартен начин, но това не е толкова страшно.

За да премахнете приложение в режим com.apple.mobileinstallation, преди всичко отворете Settings, след това изберете General и докоснете върху Storage. Потърсете проблемното приложение, докоснете върху него, изберете Delete App и сте готови. Остава само отново да инсталирате през App Store точно това приложение, което сте премахнали и да се насладите на неговата безпроблемна работа, както винаги.

Ако разполагате с повече от едно приложение в системен режим, просто повторете горните стъпки с всеки засегнат вариант, а за да разберете повече за възможностите, с които се отличава iOS 11, посетете тази връзка.

iPhone SE Buy Back article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.