imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Поправка на проблемно споделяне на файлове през macOS


Преди около два дни разбрахме за една привидно малка, но от друга страна и изключително сериозна грешка в последната версия на macOS. Всяко трето лице можеше да се впише във вашия Mac като въведе стандартното за администриране потребителско име Root и то без абсолютно никаква парола, но това вече е минало. Броени часове по-късно Apple пусна първата Security актуализация за High Sierra, която от своя страна може да ви запознае с още едно неудобство.

При всички положения, ако разполагате с macOS High Sierra 10.13.1, вашето устройство вече може да се похвали и с инсталиран вариант на първата 2017-001 актуализация на сигурността. Все пак Apple предупреди всички потребители, че дори и да не стартират процеса по обновяване, предвид важността на малката актуализация тя ще се инсталира автоматично при всеки Mac с последната версия на настолната операционна система, а това може да окаже влияние и върху безпроблемното споделяне на файлове и съдържание през вашата разработка.

Ако имате проблем при удостоверяването или изграждането на връзка с вашите споделени файлове през Mac, след като сте инсталирали поседната 2017-001 актуализация на сигурността за macOS High Sierra 10.13.1, просто изпълнете следните стъпки, за да поправите грешката:

1. Отворете заложената разработка Terminal, която се намира в папка Utilities на вашите приложения.
2. Напишете „sudo /usr/libexec/configureLocalKDC” (без кавичките) и натиснете Enter.
3. Въведете вашата администраторска парола за достъп и отново натиснете Enter.
4. Затворете заложеното приложение Terminal.

Стъпките, които ще ви помогнат да се справите с проблемното споделяне на файлове са съвсем лесни за изпълнение и споделени в официалната страница на Apple, а ние ви съветваме да копирате дословно необходимата команда и да я поставите в Terminal по стандартен начин, а след като приключите с вашата задача, просто напишете Exit, за да затворите сесията и чак тогава излезте от заложеното приложение.

Източник: Apple

iCare article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.