imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Преглед на новата Live Location възможност в WhatsApp


Колкото повече напредва развитието на мобилните технологии, в толкова по-сериозна конкуренция навлизат социалните приложения, измежду които силно се открояват Snapchat, Messenger на Facebook и Instagram, но това е съвсем разбираемо. Техническите характеристики на повечето съвременни смартфони и таблети позволяват не само на тези разработки, но и на всички останали приложения да се развиват доста сериозно, а ние ще разгледаме новата версия на WhatsApp.

През първите няколко години от съществуването си, WhatsApp набра доста сериозна популярност, считано от 2009 година или от датата на своята поява, което не ни изненадва по никакъв начин. Все пак това беше едно от малкото приложения, което позволява на всеки потребител да комуникира с трета страна по изцяло криптиран начин. През 2014 година, Facebook придоби WhatsApp за завидната сума от 19 милиарда долара, а към днешна дата, приложението може да се похвали с доста промени.

Значителна част от потребителите, по една или друга причина вече са се доверили на Facebook Messenger, вероятно на Instagram и Snapchat, поради забавните възможности на приложението, но WhatsApp също не остава на заден план. През този app всеки от вас може да стартира текстови, аудио или пък видео разговор, да изпрати анимирано или файлово съдържание, а с последната актуализация на приложението и да сподели своята локация в реално време.

Live Location в Messenger на Facebook.

Ако трябва да бъдем честни, Live Location съвсем не е нещо ново, нито пък може да привлече нашето внимание особено. Полезната възможност се появи в Messenger на Facebook преди около 7 месеца, а към днешна дата разработчиците на социалната мрежа просто са я прехвърлили към своето WhatsApp приложение. За да се запознаете с промяната, ще се наложи да инсталирате последната версия на приложението по безплатен начин от App Store и да изчакате нейната поетапна поява, което няма да ви отнеме повече от няколко седмици.

Live Location в WhatsApp.

За да разкриете вашата локация в реално време през WhatsApp, докоснете върху стандартния бутон за споделяне на съдържание или Attach и потърсете Share Live Location в раздел Location. Включете новата възможност и сте готови. Може да спрете Live Location по всяко време или да зададете продължителност, през която да бъде активирана услугата, а при положение, че искате да видите къде се намират вашите приятели, просто отворете картата и разгледайте какво се случва около вас.

Източник: 9to5mac

Xr buy article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.