imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Поредната интересна класация на SplashData


За разлика от голяма част от надпреварите, които разглеждаме, днешната класация не е свързана по никакъв начин с някой продукт на Apple или пък с приложение за iOS или macOS. Просто един списък с най-лошите пароли за тази година, а причината да акцентираме върху него е само една. Всеки потребител трябва да внимава не само къде въвежда своите пароли, но и да обърне внимание върху тяхното съдържание.

Ежегодната класация на SplashData изглежда доста стряскаща, но не трябва да забравяме, че голяма част от тези пароли вероятно са използвани за достъп до интернет сайтове или платформи, които изискват задължителна регистрация, което ни навежда само на една мисъл. Потребителите не се притесняват, че някой може да достъпи до техния акаунт. Просто са избрали вариант, чрез който да разгледат желаното съдържание възможно най-бързо.

Ако се налага да извършите задължителна регистрация, за да стигнете до съдържанието на някоя неизвестна или дори съмнителна платформа, ние също ви препоръчваме да не използвате, примерно актуалната парола за вашия Apple ID акаунт или Facebook профил. Сложете някаква кратка комбинация, която към днешна дата не използвате в никоя друга платформа, като по този начин ще бъдете сигурни, че дори и да бъде открадната, тя няма да свърши абсолютно никаква работа на ответната страна.

Измежду най-лошите пароли, според класацията на SplashData се отличават такива, като login, 123456, password и abc123, а ние ви припомняме, че всеки от споделените варианти е откраднат по един или друг начин от съответния потребител, което не може да стане през интернет страница с регламентиран произход. Паролата, която сте избрали за своя акаунт се запазва в базата на съответната платформа в криптиран вариант, а за по-голяма сигурност, сменяйте вашите парили на няколко месеца и винаги използвайте по-дълги комбинации от букви, главна буква и цифри, които не представляват никаква дума.

Източник: MacRumors

iCare article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.