imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Поредната оглавена от Apple класация през 2017-та


Колкото и да не ни се иска, тазгодишните коледни празници отминаха, което от друга страна не ни спира по никакъв начин да разгледаме ежегодната статистика на Flurry Analytics, която ще ви разкрие колко и какви смартфони са активирани в периода между 19 и 25 декември.

За целите на настоящето преброяване, любимите анализатори на Стив Джобс, които през 2014 година станаха част от Yahoo, използват предоставени данни от над един милион мобилни приложения, докато резултатите от тази година не се различават кой знае колко сериозно от миналогодишните.

Първото място отново е отредено за Apple, запазвайки своите миналогодишни 44% от всички активирани смартфон устройства, но при Samsung нещата стоят по различен начин спрямо края на 2016-та. От 21% корейският технологичен гигант достига до значително по-сериозните 26%, докато Huawei се отличава с едва 5% от всички активирани смартфони. Следващите четири позиции с по 3% са отредени за Xiaomi, Motorola, LG и OPPO, докато на Vivo се доверяват едва 2 % от потребителите.

Според статистиката на Flurry Analytics изглежда, че iPhone 7 се отличава като най-често активирания смартфон през отчетния период, като грабва 15.1% измежду всички останали варианти, последван от шестото поколение с 14.9% и иновативното десето с 14.7%. След първите три предложения се подрежда iPhone 6S с 12.6%, 7 Plus с 10.4%, последван от 8 Plus с 8.7% и осмото поколение с 8.1% от питата.

Ако разгледаме активираните устройства между 19 и 25 декември според размера на техния екран, нещата са доста по-различни, спрямо миналогодишната статистика. Повече от половината предложения или 53% от тях попадат в категория фаблети с размер на екрана от 5 до 6.9 инча, което представлява доста сериозен ръст. Все пак през не толкова далечната 2013 година, точно тази категория се отличаваше с едва 4%, а за да разберете повече за смартфона на Apple от най-висок клас, посетете тази връзка.

Източник: Flurry Analytics

mbair retina vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.