imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Поредната класация за 2017, оглавена от Apple


През първото фискално тримесечие на тази година, което обхваща периода от началото на октомври месец до края на декември миналата година, Apple може да се похвали с реализиран приход от 88.3 милиарда долара и печалба от 20.1 милиарда. За да се запознаете със завидните резултати и продажби по категории, посетете тази връзка, а ние ще разгледаме последния доклад на IDC, според който iPad се отличава като най-продавания таблет в световен мащаб, но не само за отчетния период, а за цялата 2017-та.

В рамките на миналата година Apple реализира продажби на 43.8 милиона iPad устройства, което представлява малък ръст спрямо година по-рано, когато тази стойност се равнява на 42.6 милиона, но нека да сравним показателите с тези на останалите производители. Продуктът на Apple се подрежда на първо място пред своите конкуренти с пазарен дял от 26.8% спрямо 24.3% за 2016 година и не само. Компанията реализира повече продажби от Samsung и Amazon взети заедно, заемащи втората и съответно третата позиция в класацията на IDC.

Докато продажбите на Apple в категорията преминават през ръст от 3%, тези на Samsung се отличават със спад от 6.4%. Корейците постигат 24.9 милиона продадени устройства през отчетната година и пазарен дял от 15.2%, спрямо 26.6 милиона през 2016-та. При Amazon продажбите в рамките на 2017-та година се отличават с 12.7 милиона устройства и пазарен дял от 10.2%, спрямо реализираните 12.1 милиона година по-рано. Компанията може да се похвали с един доста сериозен ръст от 38% на годишна база, докато плътно след него се подреждат продуктите на Huawei и Lenovo.

Благодарение на страхотните технически характеристики, с които разполага iPad Pro продажбите на Apple в тази категория се увеличават с много бързи темпове. По време на представянето на своите отчети преди около седмица компанията разкри, че средната продажна цена на iPad в рамките на миналата година се е повишила с 22 долара, като към днешна дата се равнява не 445 долара, но има и още нещо. Започват да се появяват все повече слухове, че през март Apple ще представи нов или по-скоро обновен вариант на iPad, с който компанията определено ще стартира доста силно и тази отчетна година.

Източник: Cult of Mac

Beats article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.