imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple придоби иновативна AR компания


През последната година се запознахме с доста прогнози относно появата на един изцяло нов продукт на Apple – очила за добавена реалност. Благодарение на този аксесоар, всеки от нас ще може да види виртуален елемент или съвкупност от такива в реалната среда, която ни заобикаля, но нека видим и поредната придобита компания от Apple, която упражнява своята дейност именно в тази иновативна насока.

Не е нужно отново да засягаме приложението на очаквания AR аксесоар. То е изключително широко, но не трябва да забравяме, че към днешна дата не съществува технология, чрез която може да бъде създаден компактен и качествен вариант на разработката, каквото е и мнението на Тим Кук. Все пак са необходими екран от изцяло ново поколение и компоненти в непознати към днешна дата размери, което не е никак малко предизвикателство, отново споделя изпълнителният директор на компанията пред журналист от The Independent, но нещата не са чак толкова песимистични.

Ние искаме да бъдем най-добрите, да предложим на нашите потребители един аксесоар, който ще работи по изцяло нов и изключително прецизен начин. Към днешна дата, продуктите от категорията, които се предлагат на пазара, не могат да ни впечатлят кой знае колко, което вероятно се отнася и за вас в качеството ви на потребители.

Изявлението на Тим Кук определено ни кара да смятаме, че след определен период от време ще се запознаем и с очакваните AR очила, като зад твърдението може да застане и поредната придобита компания от Apple. Не разполагаме с каквато и да е официална информация относно сделката, но според TechCrunch тя се е осъществила на стойност от 30 милиона долара, а ние ви припомняме, че Vrvana може да се похвали само с един, но за сметка на това доста впечатляващ продукт.

Очилата за добавена реалност на компанията – Totem разполагат с вграден 1440p OLED екран и се различават от всяка друга разработка по една основна и доста сериозна характеристика. Екранът е прозрачен, чрез което устройството може да предложи много по-богато виртуално преживяване на своите потребители, спрямо което и да е конкурентно предложение, а за да разберете повече за очакваните AR очила на Apple, посетете тази връзка.

Източник: MacRumors

iCare article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.