imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Поредната прогноза за изцяло ново поколение iPhone SE


През септември месец на миналата година Apple представи три поколения iPhone. Всяко от тях разполага с мощен A12 Bionic процесорен чип, безрамков дизайн, TrueDepth камера с Face ID лицево разпознаване, камера с Portrait Mode и Portrait Lighting, но има и още нещо. За разлика от флагшип моделите iPhone Xs и iPhone Xs Max, iPhone XR не може да се похвали с двойна камера, а ние се отправяме към поредната прогноза за появата на ново поколение iPhone SE с разпънат екран и система за лицево разпознаване.

Ако разгледаме развитието на iPhone SE още от неговата поява през 2016-та година, няма да открием много промени. Apple актуализира разработката единствено през 2017-та година, като пусна варианти с повече памет (64GB и 128GB), което едва ли ще се повтори и тази година. Според повечето източници, второто поколение iPhone SE ще разполага със значително по-мощен процесорен чип и видео ускорител спрямо предното предложение, но нека видим и по какъв начин може да изглежда устройството с разпънат екран във всеки край и странична рамка, наподобяваща на тази, с която се отличава последното поколение iPad Pro.

Отново се връщаме към предположението за изцяло ново второ поколение SE с разпънат екран във всеки край от миналата година на Olixar. Според производителя на мобилни аксесоари, разположеният остров в горната част на екрана ще бъде почти двойно по-малък, спрямо този, с които може да се похвали иновативното десето поколение, което означава само едно. Вградената TrueDepth предна камера няма да намери своето място в очакваното устройство. Вероятно Apple ще заложи на вграден сензор за разпознаване на пръстов отпечатък в екрана на второто поколение iPhone SE, но не изключваме възможността, в малкия остров да бъде поставена Face ID система с редуциран размер.

За съжаление, в любопитния доклад на Olixar не се споменава с какви размери на екрана ще може да се похвали второто поколение SE, което не се отнася за тези на корпуса. Вероятно широката страна ще се равнява на около 55.82 мм, докато височината на смартфона може да достигне до 121.04 мм, спрямо 58.6 на 123.8 мм при актуалното поколение SE. Според повечето източници, ако съществува подобен проект, той може да се появи на бял свят по време на Световната конференция на разработчиците WWDC 2019 в началото на юни, а ние нямаме търпение да разберем дали това ще се случи.

Източник: 9to5mac

New MBAir promo article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.