imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Поредната прогноза за появата на iPad с разпънат екран и Face ID


Заедно с всички интересни промени, първата тестова версия на iOS 11.3 от преди около половин месец загатва и за появата на едно изцяло ново поколение iPad Pro. Реално погледнато, системата не разкрива никаква част от техническите характеристики на очакваното устройство, но това не се отнася за последния доклад на Ming-Chi Kuo от KGI. Според доказалия се със своите достоверни прогнози източник, разработката ще може да се похвали с разпънат екран и TrueDepth предна камера, а зад това твърдение вече застава и Mark Gurman от Bloomberg.

Съвсем очаквано, прогнозите не са подкрепени официално от Apple, но от друга страна не бихме могли да игнорираме по никакъв начин следата за появата на подобно поколение, която разработчиците на компанията оставят в първата тестова версия на iOS 11.3. Filipe Espósito от iHelpBR открива присъствието на „modern iPad“ в кода на системата, което ни напомня за iPhone X. Месеци преди да се запознаем с иновативното десето поколение, разработката беше маскирана като „modern iPhone“ в тестовите версии на iOS 11, но нека видим и с какви технически промени ще се отличава очакваното изцяло ново поколение iPad Pro.

Според Mark Gurman, очакваното поколение iPad Pro няма да разполага с OLED екран, което е разбираемо. Все пак доставчиците на Apple към днешна дата не разполагат с необходимия производствен капацитет за този компонент, докато с премахването на стандартния Home бутон компанията ще намали значително размерите на декоративната рамка около всяка страна на екрана. Разработката ще може да се похвали с изцяло нова визия, наподобяваща изключително много на iPhone X, а ние ви припомняме, че с появата на iOS 11, възможностите на таблета започнаха да приличат все повече на тези, с които се отличава вашият Mac.

Нямаме представа дали интересните прогнози са достоверни, нито кога може да се появи очакваното иновативно поколение iPad Pro, но вероятно това няма да се случи по време на Световната конференция на разработчиците през юни. Възможно е устройството да дебютира през септември, заедно с iOS 12, а за да си припомните храктеристиките на последното поколение iPad Pro, посетете тази връзка.

Източник: The Verge

iPhone Xs pre-order article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.