imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Поредната спечелена надпревара от Apple през Q4 на 2017


През първото фискално тримесечие на тази година, което обхваща периода от началото на октомври месец до края на декември миналата година, Apple може да се похвали с реализиран приход от 88.3 милиарда долара и печалба от 20.1 милиарда долара. За да се запознаете със завидните резултати и продажби по категории, посетете тази връзка, а ние ще разгледаме последния доклад на Strategy Analytics, според който iPhone се отличава като най-продавания смартфон в световен мащаб за отчетния период.

В рамките на последните три месеца на 2017 година Apple реализира продажби на 77.3 милиона iPhone устройства, което представлява малък спад спрямо отново този период, но година по-рано. През последното тримесечие на 2016 година Apple успя да продаде 78.3 милиона единици, но нека се върнем към последния отчетен период и да сравним показателите с тези на останалите производители. Продуктът на Apple се подрежда на първо място пред своите конкуренти с пазарен дял от 19.3%.

Съвсем очаквано, второто място през Q4 на 2017 година е отредено за Samsung с отново завидните 74.4 милиона продадени устройства и пазарен дял от 18.6%, докато плътно след корейците се подреждат Huawei и OPPO, съответно с доста по-малките 41 милиона и 29.5 милиона продажби. Xiaomi може да се похвали с 27.8 милиона продадени смартфона през този период, а ако съберем тези цифри с постигнатите от всички останали производители, стигаме и до един спад в продажбите от тази категория, спрямо отново този отчетен период, но година по-рано.

В последните три месеца на 2017 година са регистрирани 400.2 милиона продадени смартфона или с 38.5 милиона устройства по-малко, спрямо Q4 на 2016 година, но не и на база изминалите 12 месеца. В рамките на миналата година смартфон продажбите в световен мащаб достигат до малко над милиард и половина единици, докато предишната година категорията отбелязва продажби с почти 20 милина по-малко. Първото място на годишна база е отредено за Samsung с 317.5 милиона продажби и пазарен дял от 21.1%, докато Apple отива на второ с 215.8 милиона единици и пазарен дял от 14.3%.

Източник: MacRumors

iPhone XR цена article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.