imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Посочете къде са направени вашите снимки през Photos за Mac


Настолната версия на Photos се отличава с доста възможности, измежду които стои и автоматичното подреждане на вашите снимки в албум Places. Всяка iOS снимка се позиционира съобразно мястото, на което е направена и то без да предприемате никакви настройки за целта. Photos взима необходимата информация от предварително създадения Exif масив от метаданни, представляващ неразделна част от всяка снимка, но едва ли знаете, че тази възможност може да бъде приложена и върху варианти, които не разполагат със зададена локация.

Доста вероятно е да разполагате със съдържание, което не може да се похвали с каквато и да е прикрепена локация към него. Не всеки дигитален фотоапарат се отличава с възможност да приложи GPS локация към съответното изображение. Дори и избрана снимка да е направена през мобилно устройство, нейното точно местоположение може да не се визуализира, съобразно потребителските настройки, което не е никакъв проблем. Просто отделете малко време и подредете съдържанието по един доста лесен начин, като стартирате приложението Photos за macOS Sierra.

Трябва да отправите поглед към основното меню, кликнете върху File, изберете New Smart Album и пред вас ще се появи един малък, но доста функционален прозорец. Въведете име и заредете няколко персонални настройки, точно под полето за въвеждане на текст. От първото меню изберете Photos, от второто is not, а от третото tagged with GPS.

Почти сте готови, кликнете върху ОК, за да се върнете към Photos, където трябва да изберете раздел Albums. Потърсете създадения в предните няколко стъпки албум и кликнете върху него. Вече всички снимки, които не разполагат с локация, са пред вас, а вие можете да изберете колкото снимки пожелаете и да добавите точното място, на което са направени.

Кликнете с десен бутон върху това съдържание, което сте избрали, след това върху Get Info и отправете поглед към долната част на отворения прозорец. Докоснете върху Assign Location, въведете локацията, която отговаря на избраните снимки и сте готови. Всяка редактирана снимка ще се появи автоматично в албум Places на приложението Photos, а вие може да я разгледате по стандартен начин.

iPhone Xs вноски article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.